Головна Новини Бізнес інвестиції Великий виробник смартфонів інвестує 10 млрд доларів в електромобілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий виробник смартфонів інвестує 10 млрд доларів в електромобілі

Xiaomi створить дочірню компанію, яка буде виробляти електромобілі

31 березня 2021, 23:36
Поділіться публікацією:

Великий китайський виробник смартфонів Xiaomi оголосив у вівторок, що протягом наступного десятиліття інвестує 10 мільярдів доларів в дочірню компанію, орієнтовану на створення бізнесу по створенню електромобілів. Про це повідомляє CNN.

Великий виробник смартфонів інвестує 10 млрд доларів в електромобілі

Xiaomi. Фото із відкритих джерел

У заяві компанії на фондовому ринку кажуть, що новий підрозділ очолить генеральний директор мільярдера Лей Цзюнь. Початкові інвестиції складуть 1,5 мільярда доларів, говориться в повідомленні компанії.

Xiaomi — один з найбільших в світі виробників смартфонів, але компанія також виробляє цілий ряд гаджетів, включаючи камери домашньої безпеки, електробритви і зубні щітки, лампочки, годинник і скутери. Компанія не надала більш докладної інформації про свою стратегію входження в автомобільну промисловість і про те, чи буде вона зосереджена на виробництві, програмному забезпеченні або на тому і іншому.

Незалежно від своїх планів, Xiaomi зіткнеться з переповненим полем конкурентів, включаючи Tesla і традиційних автовиробників, таких як Volkswagen і General Motors, які вже багато років працюють над розробкою та продажем електромобілів.

Крім того, на початку цього року вибухнув шквал чуток про те, що Apple ось-ось повідомить про плани зробити електромобіль, можливо, в партнерстві з якимось відомим брендом.

Багато інші технологічні компанії налагодили партнерські відносини з автовиробниками, сподіваючись отримати вигоду з величезного потенційного ринку програмних додатків, таких як автономне водіння.

Нагадаємо, Tesla почне виробництво недорого електромобіля .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини