Головна Новини Бізнес інвестиції Віртуальні активи легалізовані в Україні: експерти оцінили підписаний президентом закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Віртуальні активи легалізовані в Україні: експерти оцінили підписаний президентом закон

Експерти оцінили легалізацію віртуальних активів на території нашої країни

17 березня 2022, 12:07
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про віртуальні активи, що передбачає легалізацію криптовалютного ринку в Україні. Експерти оцінили для видання "Коментарі" це рішення.

Віртуальні активи легалізовані в Україні: експерти оцінили підписаний президентом закон

Фото ілюстративне / Pixabay

Легалізація криптобірж сприятиме розвитку країни

Доктор економічних наук, генеральний директор групи компаній Advanter Group Андрій Длігач зазначає:

"Президент, Мінцифри, Верховна Рада зробили дуже важливий крок. Велика прогресивна команда працювала над легалізацією ринку віртуальних активів. Минулого року на великому форсайті, присвяченому темі ринку віртуальних активів, розвіялися остаточні сумніви – всі ризики незрівнянні з можливостями для України".

На думку експерта, легалізація криптобіржі, можливості для банків, гарантія захисту прав на віртуальні активи – це величезний крок, який виводить Україну до провідних країн щодо розвитку фінансових технологій та нової економіки.

Криптовалюта скоріше є системою платежу, ніж капіталом

Член експертної ради з фінансової грамотності при Фонді гарантування вкладів населення, президент ГО "Партнер" Сергій Івагло зізнався, що скептично ставиться до криптовалюти як до інструменту створення певного капіталу. Скоріше вважає її системою платежу.

"При цьому я дотримуюсь наступної точки зору: все, що стає легальним, що описується законодавчим чином, на все це ми можемо накладати певні правила. І коли ми розуміємо, що цей фінансовий інструмент знаходиться у правовому полі – можна відокремлювати зерна від полови. Бачити як позитивні речі, які є у крипті, так і її слабкі сторони (хайп, пірамідальні моменти тощо)", – пояснює експерт.

Тож, продовжує Сергій Івалго, саме легалізацію цього фінансового інструменту слід вітати. Але, наголошує він, не варто вважати криптовалюту інструментом накопичення.

Як повідомляв портал, президент Молдови Майя Санду вимагає від Росії вивести війська з Придністров'я. Про це вона сказала, коментуючи ухвалену ПАРЄ резолюцію про виключення зі своїх лав Росії та визнання Придністров'я зоною російської окупації. Що це означає, розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини