Головна Новини Бізнес інвестиції Зеленський назвав проєкти, які будуть у пріоритеті післявоєнного відновлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав проєкти, які будуть у пріоритеті післявоєнного відновлення

Президент України розповів, у які сфери найбільше очікують залучення міжнародних інвестицій

21 лютого 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

За словами президента, Україна потребує інвестицій в енергетичний сектор для диверсифікації виробництва енергії, а також в об'єкти для зберігання електроенергії. “Це ті нові технології, над якими я хочу працювати разом зі США та Європою. Ми маємо будувати об'єкти для зберігання електроенергії", — цитує слова глави держави “Інтерфакс Україна”.

Зеленський назвав проєкти, які будуть у пріоритеті післявоєнного відновлення

Фото: https://www.gettyimages.com/


Разом з тим Україна потребує іноземних партнерів для розвитку іригаційної системи, її логістики. Крім того, нагальним є питання будівництва зернових терміналів за межами країни.


"Ми маємо побудувати нові зернові термінали – в ЄС, в Африці та в Азії. І величезні хаби, куди ми зможемо доставляти, а потім зберігати пшеницю, кукурудзу й усі інші культури, які виробляють в Україні. Як тільки ці хаби будуть готові, ми зможемо транспортувати туди наші товари... У цьому плані ми сподіваємося на партнерів з Європи, оскільки для цього необхідні значні інвестиції", — сказав Володимир Зеленський.


Гарант Конституції нагадав, що ідея будівництва таких хабів уже зацікавила деякі африканські країни.


Третя сфера, яку Україна прагне розвивати з залученням міжнародних інвестицій, — розширення кібербезпеки.


Раніше президент України Володимир Зеленський виступив за створення продовольчих хабів у Африці. На його думку, це стало б конкретними гарантіями продовольчої стабільності, які стануть однією з нових засад відносин України та держав Африканського континенту. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками щодо перспективи такої ініціативи. Так, на думку народного депутата Верховної Ради ІХ скликання (фракція "Слуга Народу") Дмитра Соломчука, продовольчі хаби в Африці дадуть стабільність країнам континенту. До того ж, зазначає він, ця ініціатива закріпить статус України як житниці та годувальниці світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини