Головна Новини Бізнес інвестиції Зеленський підписав закон про «інвестиційних нянь»
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про «інвестиційних нянь»

Законом передбачається надання підтримки з боку держави українським та іноземним інвесторам

11 лютого 2021, 17:06
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні", який парламент прийняв 17 грудня 2020 року. Про це повідомили в Офісі президента, передає профільне видання Latifundist.

Зеленський підписав закон про «інвестиційних нянь»

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

"Цей документ сприятиме відновленню інвестиційної активності в Україні після кризового 2020 року", — підкреслили в Офісі Президента.

Як повідомили у виданні, цим законом передбачається надання підтримки з боку держави українським і іноземним інвесторам із загальною сумою інвестицій від 20 мільйонів євро.

Зокрема, законом передбачається отримання податкових пільг, забезпечення інвестиційних проектів об'єктами суміжній інфраструктури, надання переважного права землекористування земельними ділянками державної або комунальної власності для реалізації інвестиційних проектів, закріплення гарантій інвестора шляхом укладення прямого договору з урядом України.

У матеріалі також вказується. що загальний обсяг державної підтримки не повинен бути більше 30% від суми інвестицій в проект.

Зважаючи на документ, підтримка може бути надана підприємствам, що здійснюють діяльність в переробній промисловості, транспортної галузі, освіті, наукової і науково-технічній галузях; охороні здоров'я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аграрний комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроекти про передачу землі "на місця" і електронні аукціони. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини