Головна Новини Бізнес держсектор АМКУ вимагає від Мін'юсту зруйнувати монополію на харчування ув'язнених, але у відомстві ігнорують
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ вимагає від Мін'юсту зруйнувати монополію на харчування ув'язнених, але у відомстві ігнорують

Натомість у Мінюсті з початку року віддали монополісту вже мільярди гривень з бюджету

20 січня 2022, 17:48
Поділіться публікацією:

Монополізація закупівель продуктів харчування для українських в'язнів під групу компаній колишнього працівника СБУАндрія Кміта (працював в часи Януковича), про що пишуть у ЗМІ, стала предметом вивчення Антимонопольного комітету. За підсумками розслідування, АМКУ вказав ДУ "Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України" Міністерства юстиції України на необхідність анулювання сумнівних контрактів, йдеться в рішеннях АМКУ. 

АМКУ вимагає від Мін'юсту зруйнувати монополію на харчування ув'язнених, але у відомстві ігнорують

АМКУ - фото з відкритих джерел

Так,   21.07.2021 року АМКУ забов'язав замовника (тюремників, — ред.) скасувати рішення про допущення до харчових аукціонів ТОВ "ФІНІНТЕРТЕХНОЛОГІЯ" і ТОВ "ДНІПРО РІВЕР ГРУП". За місяць, Генеральна дирекція  кримінально-виконавчої служби відхилила пропозиції вказаних компаній, проте, в той же день одразу знов допустила їх до аукціону. 

Повторно реагуючи, АМКУ  13.09.2021 знов зобов'язав замовника відхилити участь ТОВ"ФІНІНТЕРТЕХНОЛОГІЯ".

АМКУ вимагає від Мін'юсту зруйнувати монополію на харчування ув'язнених, але у відомстві ігнорують  - фото 2

Однак тюремники, захищаючи інтереси приватної компанії, звернулися з оскарженням рішення АМКУ до суду.  Суд у задоволенні позову їм відмовив. Разом з тим, підопічні Малюськи продовжують ігнорувати припис АМКУ вже четвертий місяць поспіль.

Компанія  "ФІНІНТЕРТЕХНОЛОГІЯ", як і "ДНІПРО РІВЕР ГРУП" входять до бізнес-групи фірм, які, за даними ЗМІ, афілійовані до екс-СБУшника часів Януковича Андрія Кміта та його дружини Марини Ставської. Всього група складається ще з: "Ес Енд Ей Груп", "Кариота", "Р-Продакт", "Арт Свн", "Фалькон Прайм", "Торен Рітейл", а також ФОП "Гальчанський Федір В'ячеславович". 

Діяльність двох останніх місяців може свідчити про те, що разом вони сформували "монопольний клан" та "забрали" геть усі підряди на харчування в'язнів (поставка м'яса, риби, овочів, круп, борошна) в українських тюрмах загальною вартістю 14, 9 млрд грн. 

АМКУ вимагає від Мін'юсту зруйнувати монополію на харчування ув'язнених, але у відомстві ігнорують  - фото 3

Оскільки йдеться не лише про створення тендерної монополії, а й про утричі завищені ціни на продукти від "компаній Кміта", ситуацію будуть розслідувати у правовому комітеті Верховної ради України.  Тим паче, що одна з фірм-переможців (з групи Кміта), як стверджують журналісти, взагалі, належить громадянину Російської Федерації та могла освоїти вже майже 2 млрд грн з українського бюджету. 

Нагадаємо, що помешкання Квітів у справі щодо завищення цін на харчових тюремних тендерах у 2020 році обшукували слідчі СБУ.  Напередодні про можливі корупційні схеми тюремників з Кмітом та змову на закупівлях розповіли журналісти-розслідувачі  "Слідство. Інфо". 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини