Головна Новини Бізнес держсектор Автор заяви про припинення імпорту електроенергії з ЄС отримав 1,5 млн грн від держави – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Автор заяви про припинення імпорту електроенергії з ЄС отримав 1,5 млн грн від держави – ЗМІ

Близько 1 млн грн надійшло Олександру Харченку від Національної енергетичної компанії "Укренерго", а 0,5 млн грн - від Енергетичної компанії України

сьогодні, 18:16
Поділіться публікацією:

Олександр Харченко, який поширив інформацію про можливе припинення постачання електроенергії з Європейського Союзу в Україну під час опалювального сезону, цього року отримав понад 1,5 млн грн від державних компаній. Зокрема, близько 1 млн грн надійшло від Національної енергетичної компанії "Укренерго", а 0,5 млн грн — від Енергетичної компанії України, пише видання "Подробиці".

Автор заяви про припинення імпорту електроенергії з ЄС отримав 1,5 млн грн від держави – ЗМІ

Олександр Харченко отримав від держави 1,5 млн грн. Фото з відкритих джерел

Як відомо, цього тижня Харченко вийшов з заявою про те, що імпорт електроенергії з ЄС нібито буде припинено, пославшись на Європейське енергетичне товариство. Наступного дня Енергетичне співтовариство назвало заяву експерта дезінформаційним та маніпулятивним повідомленням, що підриває інтереси держави. Однак державні підприємства продовжують оплачувати його "інформаційно-консультаційні послуги".

Видання пише, що загалом з початку війни Харченко отримав близько 12 млн грн від державних енергетичних компаній. Основним платником виступала "Укренерго" під керівництвом Володимира Кудрицького.

Видання також повідомляє, що Харченку закидають нібито антиукраїнську позицію та роботу в інтересах російського ІПСО в частині поширення інформації, яка спрямована на дестабілізацію енергетичної ситуації в країні. Зокрема, Харченко нещодавно перерахував міста, в яких залишаються вцілілими розподільчі підстанції. Після цього низка російських ЗМІ  використали його коментар, вказуючи, що це допоможе "визначити нові цілі для російських ракетних атак".

Крім того, відзначає видання, раніше Харченко поширював дані про нібито "аварію на Південноукраїнській АЕС", а також про нібито "чорну зиму" для України. Також низка публічних заяв Харченка стосуються нібито необхідності впровадження газової генерації в Україні, замість розвитку атомної енергетики. Такі висловлювання теж є проявом ворожого ІПСО, наголошували в Міненерго.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини