Головна Новини Бізнес держсектор Центри надання адмінпослуг стануть втричі кориснішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Центри надання адмінпослуг стануть втричі кориснішими

Громадяни України можуть отримувати в ЦНАПах послуги з 13 сфер життєдіяльності

20 серпня 2021, 10:06
Поділіться публікацією:

Згідно до нового розпорядження Уряду, втричі збільшено обов’язковий перелік послуг, котрі надаватимуться в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). Про це повідомляє прес-офіс Міністерства цифрової трансформації України.

Центри надання адмінпослуг стануть втричі кориснішими

ЦНАП, фото із відкритих джерел

"Раніше громадянам доводилося отримувати послуги в різних місцях — райдержадміністраціях, територіальних підрозділах міністерств, обласних держадміністраціях. Відтепер всі ці послуги можна буде отримати в ЦНАП.

Всі переліки послуг у ЦНАПах будуть уніфіковані з Гідом з держпослуг. Це стало можливим завдяки появі ідентифікаторів — унікальних номерів для кожної послуги на Гіді, які допоможуть відстежувати статистику щодо послуг та підвищувати їх якість", — йдеться у повідомленні Мінцифри.

За даними Міністерства, ЦНАПи в містах-мільйонниках (з урахуванням послуг органів місцевого самоврядування) надаватимуть до 598 послуг, райцентрах — 548, територіальних громадах — 383. Окрім того, відвідувачі територіальних підрозділів та віддалених робочих місць зможуть скористатися 282 послугами.

Загалом, відвідувачі ЦНАП, в режимі "єдиного вікна" отримають доступ до наступних послуг із 13 сфер життя:


Центри надання адмінпослуг стануть втричі кориснішими - фото 2

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Мінціфри, в рамках перевірки системи безпеки порталу державних послуг "Дія", запустило другий етап конкурсу "Bug Bounty", в якому можуть прийняти участь всі охочі. Завдання його учасників — спробувати відшукати критичні неполадки у функціонуванні додатку, які можуть загрожувати персональним даним користувачів. Призовий фонд хакерського змагання складає 1 млн гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини