Головна Новини Бізнес держсектор Чи чекати Україні постійних відключень електроенергії в 2021 році — пояснення "Укренерго"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати Україні постійних відключень електроенергії в 2021 році — пояснення "Укренерго"

Остання інформація про можливі регулярні відключення електроенергії, що з’явилася в Мережі, уже змусила українців говорити про повернення до 90-тих

15 січня 2021, 15:43 comments1394
Поділіться публікацією:

15 січня на просторах соцмереж з'явилася інформація про можливі віялових відключень електроенергії для українського населення у 2021 році.

Чи чекати Україні постійних відключень електроенергії в 2021 році — пояснення "Укренерго"

"Укренерго запевняє": проводити вечори зі свічками українці не будуть. Фото із відкритих джерел

Документ, який нібито підтверджує це, розмістив у Facebook журналіст Сергій Висоцький. Компанія "Укренерго" вже відреагувала на цю інформацію.


"Це лист від голови правління "Укренерго" до в.о. міністра енергетики Юрія Вітренко. Цим листом "Укренерго" просить міністерство погодити план віяльних відключень електроенергії. В цьому листі "Укренерго" в тому числі визнає, що на складах не вистачає вугілля для того, щоби підтримувати генерацію у період морозів", — написав Висоцький, надаючи фотографію самого документа.
За словами журналіста, останній раз подібні "віялові", чи то пак постійні (і заплановані) відключення світла в Україні датувалися кінцем 90-х років. У своїй публікації Сергій Висоцький особливо обурювався тому, що за останні півтора року країну все намагаються відкинути на два десятиліття назад.
Незабаром після того, як інформацію підхопили ЗМІ й багато українських Telegram-каналів, Національна енергетична компанія "Укренерго" надала власне бачення ситуації. Якщо коротко — немає, повернення до планових відключень електроенергії в Україні не планується.
"Щодо використання іншого інструменту, а саме графіків обмеження потужності (ГОП), зазначаємо, що даний інструмент не має жодного відношення до так званих "віялових відключень" і НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ відключення споживачів. При цьому, виходячи з поточної ситуації в енергосистемі, введення таких графіків під час періоду низьких температур також НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ", — повідомили представники організації на офіційному сайті, а так само в соцмережах.
Раніше "Коментарі" інформували про те, що в травні-квітні 2021 року українців може очікувати підвищення цін на електроенергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Рита

15 січня 2021, 19:55

Ищешь горячих девушек для страстного общения? Тогда тебе сюда -https://cutt.ly/gjWcQWQ


Новини