Головна Новини Бізнес держсектор Китайські компанії виграють держтендерах в ЄС за рахунок демпінгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські компанії виграють держтендерах в ЄС за рахунок демпінгу

За даними ЗМІ, китайські компанії знищують конкуренцію, пропонуючи ціни на 30% нижчі за ринкові

23 грудня 2020, 11:53
Поділіться публікацією:

Китайські компанії демпінгують на державних тендерах в країнах ЄС, виставляючи свої цінові пропозиції на 30% нижче, ніж у європейських компаній. Це дозволило китайським компаніям в 2020 р виграти тендери на суму майже 2 мільярди євро, що вдвічі більше, ніж в попередньому році, пише The Wall Street Journal.

Китайські компанії виграють держтендерах в ЄС за рахунок демпінгу

Європейські компанії такий підхід конгломератів, що належать або субсидованих Пекіном, називають "хижацьким ціноутворенням". Дисбаланс може посилиться через кризу з коронавірусів, оскільки бракує коштів уряду готові брати великі позики на відновлення.

"По суті, європейські платники податків платять китайському уряду за створення своєї інфраструктури, що послаблює оподатковувані європейські компанії", — сказала Алісія Гарсія-Ерреро, головний економіст Азіатсько-Тихоокеанського регіону французького банку Natixis.

Як пише видання, успіх Китаю в Європі є свідченням того, як амбіції Пекіна зі створення глобальних комерційних гігантів змінюють промисловість у всьому світі. Не так давно європейські транснаціональні корпорації домінували на міжнародних ринках інфраструктури, будуючи порти в Африці, електростанції на Близькому Сході і тунелі під мегаполісами Азії. Сьогодні ці ж компанії втрачають позиції у всьому світі та все частіше займають оборонну позицію у себе вдома.

"Коли ми бачимо цифри на заявках, ми бачимо ціни, з якими не може конкурувати жодна приватна компанія" — говорить генеральний директор Європейської федерації будівельної індустрії.

Наприклад, на тендері будівництва тунелю метро в Стокгольмі китайський учасник торгів підрізав трьох суперників на 48-66%.

Хорватський міст Пельєшац державна China Road and Bridge Corp. запропонувала побудувати з великою знижкою в порівнянні з австрійськими та турецькими пропозиціями.

Китайська пропозиція стала можливою завдяки сталі за ціною нижче ринкової, виготовленої іншою державною китайською фірмою, і являла собою форму демпінгу.

Раніше експерт розповів, як зміниться курс долара в Україні напередодні новорічних свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини