Головна Новини Бізнес держсектор Квартира за 73 млн гривень або тони готівки: що задекларував заступник Офісу президента Ростислав Шурма
commentss НОВИНИ Всі новини

Квартира за 73 млн гривень або тони готівки: що задекларував заступник Офісу президента Ростислав Шурма

Після відкриття реєстру декларацій, стали доступні декларації заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми.

21 січня 2024, 11:15 comments2719
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У грудні 2023 року в Україні відкрили реєстр декларацій, який дозволяє перевіряти та оприлюднювати майнові декларації держслужбовців та інших осіб. Таким чином виявилось, що родина заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми має у своїй власності квартиру в Києві вартістю 73,2 млн гривень та роздає мільйонні кредити його брату.

Квартира за 73 млн гривень або тони готівки: що задекларував заступник Офісу президента Ростислав Шурма

Заступника голови ОП Ростислав Шурма. Фото з відкритих джерел

Після початку повномасштабного вторгнення в Україні закрили реєстр декларацій. Однак в грудні 2023 року реєстр декларацій відкрили і тепер можна ознайомитись з майном українських держслужбовців.

Наприклад заступник ОП Ростислав Шурма задекларував в Києві квартиру, яка в 10 разів більша ніж звичайні квартири киян. Її площа 710,4 квадратних метри, а ціна 73,2 млн гривень. Квартира перебуває у власності дружини Шурми з 2020 року. Того ж року також була придбана ще одна квартира на Юлію Шурму на 53,2 квадратні метри за 3,26 млн гривень, а у 2021 році ще два паркомісця по 300 тис. гривень.

Таким чином дружина Шурми у 2020 році купила квартири на 77 млн гривень. Якщо перевести ці гроші у вагу купюрами по 1000 гривень, це буде майже 10 тонн готівки.

Покупка квартир відбулась тоді, коли Ростислав Шурма залишив компанію Рината Ахметова та пішов з посади гендиректора "Запоріжсталі", але до того, як приєднався до Офісу президента у листопаді 2021 року.

Також у власності Ростислава Шурми є дві квартири по 2,6 млн гривень площею по 60 квадратних метрів та квартира за 5,2 млн гривень площею 90,3 квадратних метри, які були набуті у 2020 році. Крім того, в декларації вказано, що Ростислав Шурма позичив 166,8 млн гривень рідному брату Олегу Шурмі. Цьому ж брату Шурми також позичала гроші й Юлія Шурма – 43,4 млн гривень.

Цікаво, що на посаді заступника ОП Ростислав Шурма має зарплату близько 35 тис. гривень щомісячно, а його дружина, яка вказана власницею кількох квартир заробила як ФОП у 2022 році менше мільйона гривень.

Сума готівкових коштів у Шурми обчислюється 400 тис. грн, 50,9 тис. доларів та 46 тис. євро. У Шурми на рахунках у різних банках України перебуває 2,5 млн грн, у банку за кордоном — 19,9 тис. євро. Дружина Шурми зберігає в українських банках – 668,2 тис. грн. На її рахунках в іноземних банках — 163,8 тис. євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, яку зарплату у 2023 році отримала віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Також "Коментарі" писали про виплати керівникам Нацсоцслужби України за 2023 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини