Головна Новини Бізнес держсектор Міністр фінансів пообіцяв більше податків у прийнятій сьогодні Бюджетній декларації 2022-2024 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр фінансів пообіцяв більше податків у прийнятій сьогодні Бюджетній декларації 2022-2024 років

"Історична подія" сьогодні відбулася в стінах Верховної Ради - впевнений міністр фінансів

15 липня 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 15 липня, Верховна Рада розглянула, дала рекомендації й в цілому ухвалила проєкт постанови Бюджетної декларації на 2022-2024 роки. "Історичною подією" назвав розгляд і затвердження у парламенті Бюджетної декларації міністр фінансів Сергій Марченко. Таким чином, Україна зуміла "зробити крок до переходу" на бюджетне планування в середньостроковій перспективі.

Міністр фінансів пообіцяв більше податків у прийнятій сьогодні Бюджетній декларації 2022-2024 років

Сергій Марченко доповів основні показники затвердженої сьогодні Бюджетної декларації 2022-2024 років. Фото з відкритих джерел

Сергій Марченко зазначив, що бюджетна декларація на три роки є не просто технічним додаванням двох років у проєкт кошторису щорічного держбюджету. Мовляв, це "візування та ефективність держави", які повинні кожному з нас додати почуття безпеки.

Серед основних положень Бюджетної декларації було вказано збільшення темпів надходжень до Державного бюджету України, який у 2024 році, за оцінками, повинен скласти 1 трильйон 452 мільярди гривень. Ця сума є на 32% більшою за розмір держбюджету країни у 2021 році.

Сергій Марченко пообіцяв, що всі ініціативи трьох гілок влади будуть забезпечені фінансовим ресурсом для їх реалізації у найближчі три роки. Зокрема, враховуючи прогнозні макропоказники розвитку економіки України, затверджені Кабміном, у Бюджетній декларації зростання ВВП держави очікується щорічно в середньому у розмірі 5%.

Також у "владних стінах" знову заявили про очікуване збільшення надходжень від оподаткування, для чого знову ж буде змінюватися чинне законодавство.

"В рамках Бюджетної декларації уряд надав пропозиції щодо внесення змін до податкового законодавства, які дозволять додатково залучити до зведеного бюджету понад 50 мільярдів гривень щорічно і поставити крапку на багаторічних схемах із мінімізації податкових зобов'язань", — повідомив Сергій Марченко.
При цьому міністр фінансів підкреслив, що новоприйнятий документ буде основою для проєктів держбюджету в наступні роки й прогнозів стосовно розміру місцевих бюджетів. Водночас, згідно з текстом Бюджетної декларації, перерозподіл коштів між бюджетами буде зменшено, а місцеві органи влади отримають більше фінансової самостійності.

"Коментарі" вивчають затверджений сьогодні проєкт Бюджетної декларації, а найцікавішу інформацію з нього будуть публікувати найближчим часом.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів більше не відповідає за трудову міграцію українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

dev

17 липня 2021, 17:19

http://www.gurtong.net/ixo/video-ley-v-spr-a.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-leo-tvx.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-s-leo.html http://www.gurtong.net/ixo/video-mil-v-pro-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-xc.html


Новини