Головна Новини Бізнес держсектор Нафтогаз заявив про мільярдні збитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтогаз заявив про мільярдні збитки

Збитки "Нафтогазу" зросли в порівнянні з попереднім роком

26 листопада 2020, 09:57
Поділіться публікацією:

Чистий консолідований збиток групи "Нафтогаз" за січень-вересень 2020 року склав 17,034 млрд грн в порівнянні з чистим прибутком 21,31 за аналогічний період минулого року.

Нафтогаз заявив про мільярдні збитки

"За дев'ять місяців 2020 року збиток склав 17 млрд грн в порівнянні з прибутком 12,9 млрд грн за той же період у 2019 році, за винятком припиненої діяльності, причинами чого є менший попит і більш низькі ціни на газ", — пояснили свої фінансові результати в компанії.

Так, в третьому кварталі цього року чистий збиток "Нафтогазу" дорівнював 5,49 млрд грн, що на 61,8% більше, ніж в третьому кварталі минулого року. Однак, якщо не враховувати прибуток від транзиту газу в попередньому році, то збільшення суми збитків стане менш значним — всього 14,6%.

Як раніше писали "Коментарі", консолідований чистий збиток групи "Нафтогаз" за перше півріччя 2020 склав 11,5 млрд гривень. Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запевняє, що такі колосальні збитки пов'язані зі зниженням попиту і цін на енергоресурси у зв'язку з кризою, викликаною коронавірусом. А ось колишній виконавчий директор компанії Юрій Вітренко накинувся на недавнього колегу з критикою. Експерти пояснили, в чому причини збитків і які будуть наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини