Головна Новини Бізнес держсектор Непорозуміння в «Укроборонпромі»: чому Україна не вироблятиме американських вертольотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Непорозуміння в «Укроборонпромі»: чому Україна не вироблятиме американських вертольотів

Американська оборонна компанія Bell навіть не має представників в Україні

11 березня 2021, 20:56
Поділіться публікацією:

Анонсованого виробництва елітних американських вертольотів Bell UH-1 Iroquois в Україні не відбудеться. Таку інформацію надала у прес-службі партії "Демократичної сокири", співзасновник якої звертався безпосередньо до компанії у США.

Непорозуміння в «Укроборонпромі»: чому Україна не вироблятиме американських вертольотів

В "Укроборонпром" сталася накладка із американськими вертольотами. Фото із відкритих джерел

Нагадаємо, що наприкінці лютого очільник державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв анонсував співпрацю із американською організацією Bell та Одеського авіаційного заводу. Вертольоти мали почати виготовляти за спеціально отриманою ліцензією, про що повідомлялося на сайті Концерну. 

Утім уже за кілька днів у польському виданні ZBiAM з’явилася реакція від американців. За словами представників Bell, в Україні жоден господарчий об’єкт не має відповідної ліцензії для виготовлення вертольотів за прототипами компанії зі Штатів. Саме після цього ситуацією зацікавилися представники українського політикуму.

До прес-служби Bell звернулися очільник Ради громадського контролю НАБУ Марк Мавчук і один зі співзасновників "Демсокири" Юрій Гудименко. За словами представника корпорації Джея Ернандеза, в Україні на сьогодні не існує офіційної філії цієї американської компанії, а отже — і уповноваженої особи для заключення відповідних договорів.

Непорозуміння в «Укроборонпромі»: чому Україна не вироблятиме американських вертольотів - фото 2

Цікаво, що ще 6 березня на особистій Facebook-сторінці директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв укотре наголосив, що вів телефонну розмову із нібито офіційним представником Bell в Україні. При цьому очільник концерну посилається на директора Одеського авізаводу Віталія Юхачова, якому начебто достеменно відомо про прийдешню співпрацю стосовно виготовлення вертольотів.


Щоправда, виданню The Page сам Юхачов заявив, що нічого не знає про компанію Bell та її будь-які ймовірні домовленості із "Укроборонпромом". Ситуація виходить доволі заплутаною, і єдине, що допоки достеменно відомо — випуск ліцензованої авіатехніки Bell UH-1 Iroquois в Україні наразі скасовується.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, чому, на думку експерта, "Укроборонпром" виводить зі свого складу окремі підприємства.

Також на порталі можна дізнатися, яка доля чекає контракт державного концерну із Пакистаном стосовно виробництва танків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини