Головна Новини Бізнес держсектор Що відбувається в «Укрзалізниці»: наглядова рада, бухгалтер, колеса і багато питань
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається в «Укрзалізниці»: наглядова рада, бухгалтер, колеса і багато питань

Членів тимчасової слідчої комісії турбує кількість і розмір виписаних премій співробітникам «УЗ»

9 квітня 2021, 18:36
Поділіться публікацією:

Головний "залізничник" країни — "Укрзалізниця" — ризикує потрапити до нового витку скандалів, яких за останні місяці і так було чимало. Зараз же члени спеціальної тимчасової слідчої комісії (ТСК) раптово звернули увагу на кількість і розмір премій, одержуваних наглядовою ради компанії. Що саме з головним бухгалтером "УЗ" хочуть обговорити в ТСК, повідомляє "Цензор.Нет".

Що відбувається в «Укрзалізниці»: наглядова рада, бухгалтер, колеса і багато питань

"Укразалізниця" знову під пильним наглядом ТСК. Колаж: "Коментарі" / Д.Романюк

Фактичною основою вважати, що "Укрозалізницю" знову перевіряють, став лист від комісії. Його надала сама бухгалтер, що працює в Центрі сервісного забезпечення "УЗ", Наталя Бабенко.

У документі наголошують, що у фінансиста планують дізнатися, за які заслуги представники Наглядової ради "Укралізниці" отримують значні грошові винагороди. При цьому виплати хочуть перевірити, починаючи з літа 2018 року — причому, помісячно.

Крім цього бухгалтера також розпитають про наявність у членів Наглядової ради банківських карт із великим лімітом. У слідчій комісії припускають, що фінанси компанії могли бути витрачені в особистих потребах представників НС.

Подібні питання-претензії в ТСК обґрунтовують тим що "Укрзалізниця" зараз демонструє далекі від ідеалу показники, тому Наглядова рада не міг бути грошово винагороджена. Нібито ніяких позитивних результатів її робота не принесла.

"Коментарі" вирішили поцікавитися експертною думкою, щоб зрозуміти, чого саме можуть домогтися подібної перевіркою. Як стверджує кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев, питання, пов'язані із фінансуванням наглядової ради в цілому і наглядової ради УЗ, зокрема, сьогодні гостро стоять в українському суспільстві.

"Не дарма їх все частіше піднімають ЗМІ, — підкреслює експерт. — На це звертає особливу увагу і Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради, створена для аналізу фінансової кризи в "Укрзалізниці".

Сам же Рязанцев стверджує, що ще із літа минулого року говорив: наглядова рада УЗ є досить сумнівною через її персональний склад.

"І питання не тільки в додаткових виплатах, які обчислюються значними сумами, — підкреслює фахівець. — Питання в тому, що ці люди в більшості своїй абсолютно не думаю про сьогодення УЗ, а також про її майбутнє. Багато хто лобіює інтереси тих чи інших фінансово-промислових груп (ФПГ). Досить згадати історію з цільнокатаними колесами, яка була в минулому році, коли Андерс Аслунд та Сергій Лещенко настільки активно захищали позицію "Інтерпайта", що Аслунд, врешті-решт, змушений був покинути Набраду".

Експерт припускає, що саме на конфлікт інтересів, на лобіювання інтересів ФПГ, на закриття членами наглядової ради очей на проблеми "Укрзалізниці", ТСК слід звернути увагу перш за все. Тому що мова йде про десятки мільйонів доларів, які втрачає Україна.

"Що стосується саме виплат членам наглядової ради, то я знаю головбуха УЗ, — додає Андрій Рязанцев. — Це — високопрофесійна людина. У мене немає сумнівів, що виплати проводилися згідно із відповідними документами і розпорядженнями. Питання в тому, хто давав такі розпорядження та підписував контракт з такими членами наглядової ради".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли розмір заробітної плати одного з членів Наглядової ради "УЗ" Сергія Лещенка. Конкретні цифри і подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви зможете дізнатися, як на роботу залізничників може вплинути нещодавнє звільнення керівника Володимира Жмака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

kiska

10 квітня 2021, 00:41

Мнoго жeнщин хoтят сeксa на одну нoчь. Все они собраны на одном сайте и ждут члeнa для жосткого тpаxа. Все анoнимнo и конфидeнциaльно, peгистpиpуйся пока беcплaнo ----- http://srt.vg/trax


Новини