Головна Новини Бізнес держсектор Скільки для українців коштує кожний закон Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки для українців коштує кожний закон Верховної Ради

Кожен закон Верховної Ради коштує понад 12 млн гривень.

24 квітня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Податки, які платить громадянин України йдуть до державного бюджету. Далі вони зазнають розподілу на зарплати міністрів, посадовців, утримання держапарату та інші видатки. Завдяки цим грошам функціонує Верховна Рада. Портал "Коментарі" з посиланням на видання "Слово і Діло" вказує ціну, яку платить українець за один закон та законопроєкт ВРУ.

Скільки для українців коштує кожний закон Верховної Ради

Скільки коштує один закон України. Фото з відкритих джерел

Головне завдання ВРУ та українських народних депутатів полягає у створенні законів. Впродовж 2019 року до Верховної Ради було подано 520 законопроєктів, а на її утримання використали 1,97 млрд гривень. Таким чином видання "Слово і Діло" розділило кількість законопроєктів на видатки ВРУ, і отримали суму в 1,234 тис. грн. Саме така ціна одного законопроєкту від Верховної Ради.

Один ухвалений закон обходиться у 10 разів дорожче ніж законопроєкт. У 2019 році ВРУ ухвалила 153 закони, якщо їх кількість поділити на видатки, то вийде сума в 12,878 млн гривень.

 Скільки для українців коштує кожний закон Верховної Ради - фото 2

Слід зазначити, що український парламент окрім законотворення також визначає внутрішню та зовнішню політику, призначає вибори президента, посади для чиновників, розглядає програму діяльності Кабміну та має інші функції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський бізнесмен Ілон Маск розкрив суму, яку пожертвував Україні. Це сталось під час суперечки між письменником Стівеном Кінгом та власником Twitter у соціальній мережі.

Також "Коментарі" писали про наймолодшого мільярдера у світі. Ним виявився 18-річний італієць, який успадкував гроші від батька після його смерті у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини