Головна Новини Бізнес держсектор У Мін'юсті розповіли, скільки коштує розміщення в платній камері Київського СІЗО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті розповіли, скільки коштує розміщення в платній камері Київського СІЗО

Всього в Лук'янівському СІЗО функціонує шість платних камер

29 липня 2021, 15:19
Поділіться публікацією:

Доба проживання в камері з поліпшеними умовами і харчуванням Київського слідчого ізолятора коштує 2000 гривень. Тиждень же обійдеться у 8000 гривень, місяць — у 12 000 гривень. Таку інформацію надали в Мін'юсті у відповідь на журналістський запит порталу "Коментарі".

У Мін'юсті розповіли, скільки коштує розміщення в платній камері Київського СІЗО

Київський СІЗО - фото з відкритих джерел

Всього в Лук'янівському СІЗО функціонує шість платних камер, а саме: двомісна для чоловіків, двомісна для жінок, дві тримісних і чотиримісних для чоловіків.

Починаючи з моменту запуску проєкту платних камер, на рахунок спеціального фонду надійшло 2457,65 тисяч гривень, за рахунок чого був виконаний ремонт у 17 камерних приміщеннях. Була проведена повна заміна сантехнічного та електричного обладнання, облицювання стін керамічною плиткою, замінені вікна. Крім того, була встановлена додаткова вентиляція, а також телевізійне обладнання.

У Мін'юсті зазначили, що в Київському слідчому ізоляторі і надалі будуть продовжувати роботи з поліпшення умов утримання засуджених осіб, та осіб, взятих під варту.

Крім того, в міністерстві зазначили, що інші платні послуги для осіб, які перебувають в СІЗО, відсутні.

Нагадаємо, що пілотний проєкт Міністерства юстиції України про платні камерах в СІЗО був введений ще у 2020 році. Ініціатори тоді пояснювали, що ідея економічно вигідна для країни, адже дозволить істотно наповнювати бюджет за рахунок грошей, сплачених громадянами за перебування у платних камерах.

Омбудсмен Людмила Денісова пояснює, що українські СІЗО поки не підготовані для впровадження подібних проєктів. Адже інші камери в слідчих ізоляторах не відповідають жодним міжнародним нормам. Громадяни, які там знаходяться, знаходяться в нелюдських умовах і не мають навіть можливості нормально поспати. Тоді ж як ті, хто має можливість заплатити за камеру, перебувають у хороших і комфортних умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини