Головна Новини Бізнес держсектор У Міносвіти анонсували підвищення зарплат учителям
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міносвіти анонсували підвищення зарплат учителям

З 1 грудня 2021 року їхній заробіток обіцяють збільшити ще майже на 9%

31 березня 2021, 13:14
Поділіться публікацією:

Згідно з даними Міністерства освіти і науки, педагогам в Україні планують підняти зарплати. Дану інформацію оприлюднили в ТСН.

У Міносвіти анонсували підвищення зарплат учителям

У Міносвіти анонсували підвищення зарплат учителям - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що підвищення буде відбуватися вже вдруге за 2021 рік, оскільки з 1 січня вчителям вже збільшили зарплату на 20%. З цього часу оклад вчителя без категорії становить практично 5 000 гривень, а вчителя вищої категорії — майже 6 500 гривень. За даними джерела, вже з 1 грудня поточного року планується чергове підвищення — майже на 9%.

Також зазначається, що з січня 2021 року і до скасування карантину в країні введена доплата в розмірі 20% від посадового окладу для медичних працівників освітніх установ.

Нагадаємо, що стало відомо, хто може заробляти в Україні понад 100 тисяч гривень. Традиційно в Україні найбільше заробляють фахівці в IT-галузі. Якщо взяти до уваги локацію, то найбільшу зарплату можна отримати в столиці. Перше місце в рейтингу посідає архітектор програмного забезпечення. Фахівці цієї вакансії отримують 145 000 гривень. Фахівці Senior З developer отримують трохи менше — 112 000 гривень. Далі йде вакансія Senior Front-End developer, на якій можна заробити 95 000 гривень. На четвертому місці Magneto developer із зарплатою 95 000 гривень. Замикає список Senior HTML developer із виплатами в 94 000 гривень.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що середня зарплата в нашій країні приблизно у 2,8 раза вище мінімальної. Якщо вірити статистиці, за рік доходи українців зросли на 10,1 відсотка. Розмір середньої зарплати в Україні становить 14 179 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини