Головна Новини Бізнес держсектор В РНБО прокоментували реформу «Укроборонпрому»
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО прокоментували реформу «Укроборонпрому»

Україні варто було звернути увагу на оборонний концерн ще у 2014 році, вважає Данілов

7 квітня 2021, 16:48
Поділіться публікацією:

Останні роки є досить важливими в плані реформації оборонної сфери в Україні. Перетворення концерну "Укроборонпром" в акціонерні товариства ще триває, хоча часом і трапляються ексцеси.

В РНБО прокоментували реформу «Укроборонпрому»

Данілов позитивно відгукується про реформу "Укроборонпрому". Фото: УНІАН

У розмові з представниками видання LB.UA своєю оцінкою реформи підприємства поділився представник Ради нацоборони і безпеки Олексій Данілов.

На думку чиновника, зміни в роботі "Укроборонпрому" можна буде на власні очі побачити вже найближчим часом. Як стверджує Данілов, будь-якою реформою не можливо задовольнитися на сто відсотків, проте Україна намагається поліпшити свою "оборонку" всіма можливими способами.

До цього, за словами секретаря РНБО, найбільше підштовхує усвідомлення початкової мети створення концерну. Олексій Данілов каже, що "Укроборонпром" міг бути сформований представниками російського уряду. Причетність Росії до роботи українського оборонного комплексу, на думку Данілова, пояснила б подальшу монополізацію цього ринку нашим північним сусідом.

Також чиновник додає, що до реформування "Укроборонпрому" в нашій країні слід було приступити відразу після Революції Гідності, ще у 2014 році. Конкретних причин, чому цього не було зроблено, Данілов не називає. Також він підкреслює, що нинішня реформа необхідна не лише для поліпшення внутрішніх процесів. Олексій Данілов впевнений, що зміни в дежконцерні плідно позначаться на близькості України до вступу в Північноатлантичний Альянс.

Згадав Данилов у розмові і ракети "Нептун", використанням яких цікавиться не лише армія, а й пересічні громадяни. Урядовець говорить, що процес стабільно розвивається і виробництво цієї продукції йде своєю чергою. При цьому, підкреслює представник РНБО, йому б особисто хотілося прискорити його, але він розуміє, що є певні технологічні вимоги.

Загалом до реформи "Укроборонпрому" Олексій Данилов ставиться позитивно.

Прогрес щодо розвитку оборонної сфери в Україні помічає і військовий експерт Влад Волошин. У бесіді з журналістом порталу "Коментарі" він детально описав, чого очікує від змін в "Укроборонпромі".

Також на сайті можна дізнатися, як секретар РНБО реагує на ескалацію російсько-української війни на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини