Головна Новини Бізнес держсектор Україна повертає держнагляд за ядерною енергією
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна повертає держнагляд за ядерною енергією

Новий закон змінює правила контролю над виробництвом ядерної енергії

11 червня 2020, 11:30 comments1320
Поділіться публікацією:

В Україні відновлюється державний нагляд за діяльністю у сфері ядерної енергетики. Закон напередодні опублікували у парламентському виданні "Голос України".

Україна повертає держнагляд за ядерною енергією

"Цей законопроект спрямований на те, щоб уникнути ослаблення державного регулювання безпеки використання ядерної енергії відповідно до мети такого регулювання: забезпечення ядерної та радіаційної безпеки в країні", — зазначено в поясненні до документа.

Нагадаємо, що до введення в дію нового закону, держнагляд за суб'єктами високого ступеня ризику не можна було проводити частіше, ніж один раз у два роки. Перевірки усіх 15 атомних енергоблоків всіх АЕС повинні були проходити одночасно, включаючи всі напрямки, як один плановий захід. Перевірки не можна було проводити в неробочий час, також була знята відповідальність за неподання даних щодо дотримання вимог безпеки.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік. Згідно з документом, він передбачає істотне зниження виробництва дешевої атомної електроенергії. Річний обсяг прогнозного виробництва електроенергії на українських АЕС знизили до 73,7 млрд кВт-год, у порівнянні з 80,64 млрд кВт-год у березневому прогнозі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини