Головна Новини Бізнес держсектор "Укрпошта" припинить доставку пенсій і соцвиплат. Як тепер отримувати гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрпошта" припинить доставку пенсій і соцвиплат. Як тепер отримувати гроші

Компанія "Укрпошта" припинить доставляти державні виплати громадянам вже з 1 вересня

6 квітня 2021, 08:05
Поділіться публікацією:

Незабаром українці не зможуть отримувати свої пенсії та соціальні виплати поштою. Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставлення пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України" № 277. Дана інформація зазначена на Урядовому порталі.

 "Укрпошта" припинить доставку пенсій і соцвиплат. Як тепер отримувати гроші

Укрпошта більше не доставлятиме пенсії та соцвиплати - деталі. Фото: interfax.com

Видання "Судово-юридична газета" припускає, що таке рішення може бути прийняте у зв'язку з підняттям тарифів "Укрпошти" на доставлення державних виплат.

В постанові Кабміну анонсується проведення спеціального конкурсного відбору поштових операторів. Відповідно, хто пройде конкурс, той і здійснюватиме доставлення пенсій та інших соціальних виплат.

Займатися організацією конкурсу та самим відбором буде Пенсійний Фонд України. Поштову компанію мають знайти до першого вересня цього року. Відповідно до цього часу "Укрпошта" ще зобов'язана доставляти держвиплати.

Проте в постанові Кабміну уточнюється, що доставлення виплат за адресою збережеться лише для чотирьох категорій громадян. Це:

- люди з інвалідністю I групи;

- особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку;

- одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду.

Всі інші категорії населення, щоб отримати свої виплати повинні відкрити банківський рахунок. Зробити це можна до першого вересня.

Якщо громадянин, який отримує соціальну допомогу, не відкриє рахунок в банку, це буде зроблено автоматично за заявою Пенсійного фонду України або управління соціального захисту населення відповідного населеного пункту.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чому в гаманці не можна зберігати фото близьких людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини