Головна Новини Бізнес держсектор В Україні зменшилися запаси гречки: яка вартість круп
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зменшилися запаси гречки: яка вартість круп

Станом на 1 січня 2021 на підприємствах зберігається майже 14 тонн зернових

9 березня 2021, 16:39
Поділіться публікацією:

В Україні стрімко почали скорочуватися запаси гречаної крупи. Дану інформацію оприлюднили в ТСН.

В Україні зменшилися запаси гречки: яка вартість круп

В Україні зменшились запасы гречки: яка вартість круп - фото з відкритих джерел

У порівнянні з ідентичним проміжком часу 2020 року, гречки на складах стало менше на чверть. У порівнянні з 2019 роком різниця становить 40%. Станом на 1 січня 2021 року на підприємствах зберігається майже 14 тонн зернових — це трирічний мінімум.

Видання повідомляє, що, наприклад, у супермаркетах Києва вартість кілограма гречки в середньому становить 50 гривень, при тому, що в минулому році її ціна була в межах 30 гривень. Фахівці припускають, що дефіцит крупи пов'язаний зі збільшенням попиту на гречку в перебігу минулого року. Зокрема, через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, що в світлі прогнозу ООН, що люди, які живуть в бідних країнах, ризикують зіткнутися з дефіцитом продуктів через кризу, викликану пандемією коронавірусу, "Коментарі" вирішили запитати у експертів , чи є в Україні такий ризик, а також як від цього вберегтися . Фахівці вважають, що незважаючи на сільськогосподарський потенціал нашої країни, важливо підходити до питань продовольчої безпеки дуже серйозно. Є кілька способів, як повинна діяти Україна, щоб убезпечити себе від ризику відсутності продуктів: ретельно працювати над земельною реформою (важливо зробити ставку на розвиток дрібного і середнього фермерства, недопущення земельних спекуляцій і укрупнення земельних банків, на розширення доступу фермерів до покупки землі і до нових технологій, захист їх прав на землю та врожай); стимулювати створення виробництв з переробки продукції АПК всередині України, захищаючи себе від необхідності імпортувати; створювати достатні резерви продовольства з можливістю проводити масштабні товарні інтервенції в потрібний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини