Головна Новини Бізнес держсектор В університетах України подорожчало навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

В університетах України подорожчало навчання

Державні вузи підняли річну вартість за контрактом на 10%

15 червня 2021, 10:13
Поділіться публікацією:

У вищих освітніх закладах України збільшилася вартість навчання. Про це розповіли в ефірі телепрограми "Сніданок з 1 + 1", пише ТСН.

В університетах України подорожчало навчання

КНУ імені Шевченка - фото з відкритих джерел

Державні університети підняли річну ціну за контрактом на 10%. Наприклад, навчання в КНУ імені Тараса Шевченка зараз найдорожче. Ціни варіюються в межах від 31 до 58 тисяч гривень.

У Харківському національному юридичному університеті за рік навчання на контрактній основі доведеться заплатити від 30 тисяч гривень. А ось вартість навчання у Львівському національному університеті дорівнює не менше 23 тисячам гривень.

Нагадаємо, що державний глава Володимир Зеленський підписав указ про створення президентського університету. За словами президента, це освітній заклад готуватиме "людей майбутнього", які будуть вирішувати важливі для держави завдання. Експерти оцінили це рішення, а також розповіли, чи буде від нього користь.

Наприклад, керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко упевнений: якщо хоч один глава держави вирішив повернутися обличчям до проблеми освіти в країні — це можна тільки вітати. Дуже хотілося б ознайомитися з детальною концепцією нового університету, з навчальними курсами і програмами, з кадровим добором. Важливо, щоб університет не повторював помилки попередньої системи з її громіздкою бюрократичною системою. Він сподівається, що, ліквідувавши Академію держуправління, Зеленський не створює ту ж академію, але під іншою вивіскою. Тобто, дуже хочеться вірити в появу якісно нового навчального і наукового центру (адже основна функція університету — не тільки навчання, а й розвиток, відтворення наукових шкіл).





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Евгений Короленко

15 червня 2021, 10:38

Почему Президентский университет, это почти его имени...?! Это должен быть Государственный Универси- тет Управления и Права с достаточной научной и исследовательской базой, и наличием широкой школы практического тренинга и опытных подразделений в составе крупных госструктур... Иначе очередной пшик! в который раз.


Новини