Головна Новини Бізнес держсектор Вчителям підвищать зарплату: хто отримає надбавку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчителям підвищать зарплату: хто отримає надбавку

Щоб підвищити оклад, педагоги повинні будуть пройти сертифікацію

9 серпня 2021, 09:05 comments1028
Поділіться публікацією:

Зарплату вчителів до кінця 2021 року мають намір підвищити на 9%, проте є певна умова. Такою інформацією поділився міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі "Cніданок з 1+1", пише ТСН.

Вчителям підвищать зарплату: хто отримає надбавку

Зарплата вчителів у 2020 році - фото з відкритих джерел

За словами чиновника, в грудні кожен учитель буде мати можливість отримати надбавку до окладу в 20%. Для цього педагогам необхідно пройти сертифікацію. У 2021 році на неї видалося 1800 людей, у 2020 році — понад 900.

"Звичайно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість охочих зростає. Але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума", — сказав Шкарлет.

При цьому міністр зазначив, що держава виділила 400 млн гривень для розробки та організації різних курсів підвищення кваліфікації, тренери яких навчалися в Європейському Союзі.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося про те, що державний глава Володимир Зеленський запропонував встановити зарплати педагогам Президентського університету на рівні 4 тисяч "або євро, або доларів". Цей вищий навчальний заклад буде призваний "готувати людей майбутнього". Сергій Шкарлет же вважає, що до того, як точно озвучувати суму заробітної плати педагогів у новому вузі, потрібно розібратися з концепцією роботи навчального закладу.

Також портал повідомляв про те, що стало відомо, що в цьому році на 15% зросла кількість українських педагогів, які влітку їдуть на заробітки. У компанії порівняли кількість працівників за цей і минулий роки. Тому вчителі з України заробляють у Польщі на сезонних роботах до 5000 доларів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини