Ветерани ООС прокоментували виробництво ракетних комплексів "Нептун"

Як вважає голова ГО "Спілка ветеранів АТО" Павло Федоров, озброєння української армії виходить на рівень європейських оборонних стандартів

Державний концерн "Укроборонпром" почав виробництво ракетних комплексів "Нептун" на замовлення Міністерства оборони України. Йдеться про виготовлення першого дивізіону для української армії.

ВСУ отримають уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючи машини, а також рухомий командний пункт.

Як розповів інформаційному агентству "Коментарі-Україна" голова ГО "Спілка ветеранів АТО" Павло Федоров, виробництво ракетних комплексів "Нептун" - це важливий крок для оборонного комплексу країни.

"Ми зараз користуємося радянською спадщиною. Вся зброя, яке знаходиться в збройних силах України, воно так чи інакше радянського виробництва. Все це морально і фізично застаріло. Нові комплекси "Нептун" - це українська розробка. Ми стаємо абсолютно незалежним військовою освітою ", - сказав Павло Федоров.

За його словами, озброєння української армії виходить на рівень європейських оборонних стандартів.

Нагадаємо, київське конструкторське бюро "Луч" розпочало виготовлення спеціальних ракетних комплексів "Нептун". Про результати інспекції робочого процесу на держпідприємстві повідомив голова концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв. На озброєння ЗСУ ракетні установки взяли ще в серпні 2020 року. Втім, контракт на виготовлення берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун" підприємство "Промінь" уклало тільки в грудні.

Зараз же військову техніку активно розробляють і збирають відповідальні працівники. Юрій Гусєв побував на підприємстві спільно з секретарем Ради нацбезпеки і оборони Олексієм Даниловим. Під час робочої поїздки вони дізналися про майбутні перспективи щодо вдосконалення різних ракетних комплексів.

Також видання публікували прогнози глави "Укроборонпрому" щодо майбутніх планів підприємства.