Головна Новини Бізнес держсектор Виконавши план: за 2020 рік Укроборонпром отримав понад 12 млрд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Виконавши план: за 2020 рік Укроборонпром отримав понад 12 млрд гривень

При цьому самі підприємства Концерну відзначилися лише у 36% від усіх замовлень

4 січня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Держконцерн "Укроборонпром" закінчив 2020 рік із 100% виконаних контрактів щодо державного оборонного замовлення. Про це звітує прес-служба відомства.

Виконавши план: за 2020 рік Укроборонпром отримав понад 12 млрд гривень

За 2020 рік Укроборонпром виконав 280 контрактів. Фото із відкритих джерел

Головними замовниками підприємства були чотири державні служби — Міністерство оборони, Нацгвардія, Державна прикордонна служба та Головне управління розвідки Міноборони. Загальна кількість замовлень, отриманих від них, — 280. За виконання контрактів "Укроборонпром" отримав понад 12 млрд гривень фінансування.

Цікаво, що 54% від загальної суми замовлень "лягли на плечі" приватних виробників. Безпосередньо підприємства Держконцерну займалися 36% контрактів, ще 10% — прийшлося на спецекспортерів.

Виконавши план: за 2020 рік Укроборонпром отримав понад 12 млрд гривень - фото 2
Виконавши план: за 2020 рік Укроборонпром отримав понад 12 млрд гривень - фото 3
Виконавши план: за 2020 рік Укроборонпром отримав понад 12 млрд гривень - фото 4

Працівники "Укроборонпрому" займалися розробкою, виготовленням, оновленням, а також ремонтом озброєння і військової техніки (ОВТ). Найбільша кількість контрактів — 211 — стосувалася саме відновлення ОВТ.

"Загалом замовники протягом 2020 року вже отримали 4039 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць ОВТ, з яких 2591 — високоточне озброєння та боєприпаси; 712 — радіолокаційні станції, ППО, засоби зв’язку, радіоборотьби та навігації; 674 — бронетанкова техніка; 51 — авіаційна техніка і обладнання; 11 — військово-морська техніка. Крім того, підприємства Укроборонпрому відремонтували та передали 1402 одиниці двигунів та комплектуючих", — йдеться у повідомленні Держконцерну.

Варто зазначити, що "Укроборонпром" "вклався в план", незважаючи на жодні труднощі. Серед найбільших проблем, що могли стати на заваді — тримісячна затримка фінансування держоборонзамовлення, а також карантинні обмеження, введені через пандемію коронавірусу. При цьому, як зазначається в інформації концерну, 55 контрактів із "оборонки" були виконані достроково, "із випередженням графіку".  

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як представники "Укроборонпрому" розповіли про найпопулярнішу українську зброю в усьому світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини