Головна Новини Бізнес держсектор Як оформити закордонний паспорт для себе, для дитини, терміново або просто вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Як оформити закордонний паспорт для себе, для дитини, терміново або просто вдома

Як оформити закордонний паспорт для себе та дитини

3 лютого 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Короткі і зрозумілі поради стосовно того, що потрібно для  того, щоб оформити документи для виїзду за кордон. В Євросоюзі  з нещодавніх пір почали визнавати наші національні коронавірусні сертифікати, тому  українці, які зробили щеплення, через півтора року з початку пандемії мають можливість  вільно поїхати в інші держави. Для цього потрібно мати при собі діючий закордонний паспорт.

Як оформити закордонний паспорт для себе, для дитини, терміново або просто вдома

Як оформити закордонний паспорт (фото з відкритих джерел)

Для цих випадків, "Коментарі" пропонують  зрозумілу і просту інструкцію  для того, щоб отримати  закордонний паспорт.  Даємо практичні поради, як оформляти документи для виїзду за кордон для дорослих, для ваших дітей, терміново, навіть не виходячи з помешкання.

Де можна подати заявку на оформлення біометричного паспорта

Оформити ці необхідні документи можливо в усіх  місцевих  підрозділах Державної міграційної служби, в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або ж в центрах обслуговування "Паспортний сервіс" ДП "Документ". Щоб вам було зручно,  можливо зробити запис в електронну чергу на сайті підприємства або підійти  до працівників місцевого центру обслуговування.

Які документи потрібно зібрати

Дорослим  потрібно  мати при собі для процедури оформлення  внутрішній паспорт, ідентифікаційний код і, якщо у вас є — інший закордонний паспорт. При цьому за законом кожен житель нашої країни  може тепер  виготовити ще один  діючий паспорт для того, щоб виїхати за кордон.

Скільки триває оформлення закордонного паспорта

Документи  для виїзду за кордон виготовляють  протягом 20 днів з дня подачі заявки на його оформлення.

 Принагідно зауважимо, що  ця процедура  не безкоштовна, за видачу паспорта в термін до 20 днів потрібно заплатити 733 грн — це — ціна послуги і включена сюди вартість бланку.

Чи можна отримати паспорт швидше

Звичайно, термінову процедуру  оформлення передбачає  закон. Закордонний паспорт можливо  оформити в термін до семи  днів, а в окремих випадках (смерть родича, для невідкладного лікування або супроводу тяжкохворого) — в термін за три дні.

Що потрібно зробити для швидкого оформлення закордонного паспорта

Процедура та сама, що і для звичайного  оформлення: завітати до найближчого сервісного центру, надати необхідні документи, тут же заповнювати бланк, зробити фото і оплатити всі необхідні послуги. Як тільки ваш паспорт буде зроблено, надійде смс-повідомлення на номер, який вказано при оформленні документів.

Скільки вартує термінове оформлення паспорта

За таку послугу потрібно сплатити 1085 грн у відділенні міграційної служби. Його вам зроблять за 7 днів.

Чи можна оформити закордонний паспорт, не відвідуючи центр

Подати заявку, щоб оформити процедуру онлайн не можна, тому що для зняття відбитків пальців і фотографії має бути присутній  замовник, але передбачено  можливість викликати уповноважених працівників  до вашої квартири. Таку послугу пропонують у ДП"Документ". Для цього потрібно заповнити форму на сайті, вказати  кількість людей, яким потрібні паспорти, а ще  зручний вам  час та вказати адресу.

В призначений день прибуде спеціальний мікроавтобус з необхідним обладнанням для внесення даних, зняття відбитків, процесу  фотографії та оплати.  

Як оформити закордонний паспорт для дитини

Як і у випадках оформлення документів для дорослих, оформити паспорт дитині можливо в місцевих підрозділах Держміграційної служби, ЦНАПах або в центрах обслуговування "Паспортний сервіс" ДП "Документ".

Хто може подати документи для оформлення дитячого закордонного паспорта

Це може зробити тато чи мама або законний представник дитини, але необхідно враховувати, що згодом саме ця людина має право отримати готовий документ. Іншій людині  ж паспорт віддадуть тільки за цільовим нотаріальним дорученням.  

Чи потрібно для цього згоду другого з батьків

Згода іншого з батьків для оформлення дитині закордонного паспорта не вимагають. Проте  треба знати, що перетин кордону дитиною  з одним із батьків можливий тільки при нотаріально оформленому дозволі, який у вас на руках, іншого з батьків.

Чи потрібно дитині бути присутнім при оформленні

Залежно скільки вашим дітям років. До 12 років це не є обов'язковим, але бажано, оскільки в центрі  врахують всі вимоги закону при  процесі фотографії. Разом  з тим,  діти старшого віку мають прибути для оформлення разом з татом і мамою — з 12 років знімають відбитки пальців, а фото дозволяють тільки на місці. В цьому разі присутність підлітків  потрібна  для отримання готової біометрики.

Які документи потрібні для подачі заявки на закордонний паспорт

Батьки  повинні мати  при собі  свої  внутрішні паспорти, а законний представник — ще й документ, що підтверджує опікунство. Для виготовлення закордонних  документів  дитині до 14 років потрібен оригінал свідоцтва про народження, при наявності  ідентифікаційний номер.  З 14 років вимагають ID-карту, довідку з ідентифікаційним номером і, закордонний паспорт, якщо такий в дитини є.

Скільки коштує оформити паспорт для дитини

Вартість послуги така сама, як і для дорослих-733 грн при оформленні в стандартний термін до 20 днів і 1085 грн — за термін в сім днів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували  про те, що оформити закордонний паспорт та ID-карту в Україні стало дорожче.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини