Головна Новини Бізнес держсектор Зарплата керівника "Украероруху" зростає всупереч збиткам ДП - вже 8 тис. доларів на місяць, - декларація
commentss НОВИНИ Всі новини

Зарплата керівника "Украероруху" зростає всупереч збиткам ДП - вже 8 тис. доларів на місяць, - декларація

У той час як зарплата керівника держпідприємства помітно зросла, доходи пересічних співробітників скоротилися у два рази

7 липня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Украерорух" за підсумками перших трьох місяців 2021 року отримало збитки в розмірі 205,8 млн грн. Про це свідчать дані звіту про виконання фінансового плану підприємства, повідомляє видання "Марлін".

Зарплата керівника "Украероруху" зростає всупереч збиткам ДП - вже 8 тис. доларів на місяць, - декларація

Наскільки виросла зарплата керівника збиткового «Украероруху»

Заборгованість підприємства по кредитах також зросла — з 939 млн грн в січні нинішнього року до 968,7 млн грн в березні. Крім того, згідно зі звітом, держкомпанія в період з січня по березень заплатила податків, внесків і зборів на суму 166,5 млн грн (80% від запланованого показника).

Водночас зарплата керівника ДП "Украерорух" Андрія Ярмака з початку року помітно зросла. Згідно з декларацією чиновника, в червні 2021 року вона склала 218 587 грн (або понад 8 тис. доларів). Ще в грудні 2019 року вона становила 131 082 грн, а в березні 2021 року — вже понад 176 тис. грн.

А ось зарплати рядових співробітників держкомпанії на тлі фінансової кризи скоротилися у два рази. В організації StateWatch, констатували, що зарплатний фонд керівництва ДП перевищує витрати на зарплати персоналу в три рази.

Наприклад, якщо середня зарплата персоналу на підприємстві в листопаді 2019 року, коли Андрія Ярмака тільки призначили на посаду в.о. директора компанії, становила 25-30 тис. грн, то за підсумками трьох кварталів 2020 року цей показник знизився до 14 тис. грн.

Варто відзначити, що згідно з фінансовим планом компанії на 2020 рік, заробітна плата керівника залежить від фінансових показників. Її збільшення, відповідно, повинно бути обгрунтовано успішністю і прибутковістю "Украероруху". Якщо ж компанія буде працювати в збиток, як це відбувається сьогодні, судячи з усього, зарплата керівництва держпідприємства повинна була скоротитися.

Зарплата керівника ”Украероруху” зростає всупереч збиткам ДП - вже 8 тис. доларів на місяць, - декларація - фото 2

Нагадаємо, що ДП "Украерорух" в останні роки є збитковою. Андрія Ярмака на посаду керівника компанії поза конкурсом призначив екс-міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Під керівництвом Ярмака було прийнято рішення про звільнення всіх диспетчерів Чернівецького аеропорту, а також він розпорядився ліквідувати диспетчерське обслуговування на аеродромі Івано-Франківська. Місцеві органи влади з цього приводу зверталися до президента Володимиру Зеленському та прем'єра Дениса Шмигаля з проханням не допустити скорочення співробітників диспетчерських служб.

Новопризначений міністр інфраструктури України Олександр Кубрак на стан справ ДП "Украерорух" поки не відреагував.

Раніше "Коментарі" писали, що керівник "Украероруху" вирішив заблокувати міжнародне авіасполучення з Буковелем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іван

7 липня 2021, 10:32

73% ЗЕзомбованих сподіваюсь радіють!


Новини