Головна Новини Бізнес держсектор Зв'язок між держзамовленням та призначенням Милованова пояснили в "Укроборонпромі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зв'язок між держзамовленням та призначенням Милованова пояснили в "Укроборонпромі"

У державному підприємстві розповіли про замовлення дослідження у Київської школи економіки, що належить Тимофію Милованову

27 травня 2021, 11:32
Поділіться публікацією:

Інформація щодо замовлення дослідження у Київської школи економіки та менеджменту (КШЕ) за день до призначення її керівника Тимофія Милованова до наглядової ради концерну "Укроборонпром" є маніпулятивною. Про це заявили у пресслужбі державного підприємства.

Зв'язок між держзамовленням та призначенням Милованова пояснили в "Укроборонпромі"

"Укроборонпром". Фото: armyinform.com.ua

В "Укроборонпромі" підтвердили, що договірні відносини з КШЕ державне зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт" оформив 20 травня. Проте у концерні стверджують, що перемовини з КШЕ щодо дослідження були розпочаті у січні 2021 року. Рада директорів "Укроборонпрому" уповноважила "Спецтехноекспорт" провести дослідження щодо розробки економічної моделі оборонної промисловості України та вести перемовини з КШЕ.

Запит на економетричний аналіз до КШЕ в державному концерні пояснили потребою вивчення стратегічних напрямків розвитку оборонної галузі та аналізу економічних моделей її розвитку.

За словами першого заступника генерального директора "Укроборонпрому" Романа Бондара, дослідження у КШЕ замовили для "створення стійкого вектора розвитку" оборонної галузі.

"Дослідження передує розробці корпоративної стратегії та направлене на те, щоб чітко визначити сфери спрямування розвитку та узгодити економічний компонент з потребами сектору національної безпеки та оборони", — пояснив Бондар.

КШЕ очолює ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, чинний радник глави Офісу президента Тимофій Милованов. 20 травня "Спецтехноекспорт" замовило у КШЕ послуги з проведення ринкових досліджень вартістю 1,68 млн грн. Договір був укладений за день до призначення Милованова членом наглядової ради "Укроборонпрому".

Сам Милованов звинувачення ЗМІ у "хабарі в 1,68 млн грн" відкидає. Одного з журналістів — Юрія Бутусова він викликав на "інтелектуальну дуель".

"Якщо виграє Бутусов, ми разом ідемо в НАБУ. Він пише заяву, а я даю свідчення. Якщо хабаря немає і Бутусов програє дуель (а я впевнений що так і буде, бо правда за мною), то Бутусов на камери віджимається від полу (чисто без малювання) 20 разів і голосно говорить: "Я крикуха і еропка", — написав у своєму Facebook Милованов.

Головний подив у Юрія Бутусова щодо контракту викликало те, що "Спецтехноекспорт" заявляє про співпрацю з 30 науково-дослідними центрами, проте конкурс на дослідження не оголошували та провели закупівлю в одного виконавця за один день. Окрім того, в рамках Київської школи економіки створено вісім дослідних центрів, які раніше не робили досліджень у сфері продажу озброєнь.

Що за дослідження можна провести на таку суму, та як відстежити ефективність витрачених коштів, "Коментарі" розбиралися разом з експертами.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів до складу наглядової ради держконцерну "Укроборонпром" радника голови Офісу президента Тимофія Милованова, ексчлена наглядової ради банку "Січ" Олександра Носова та директора АТ "Геліос" Ростислава Шурму. Зі складу наглядової ради "Укроборонпрому" був виключений Володимир Горбулін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини