Головна Новини Бізнес історії успіху Чоловік купив будинок за 1 євро в Італії: тепер він розповів, чи не жалкує
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік купив будинок за 1 євро в Італії: тепер він розповів, чи не жалкує

Оголошення про будинки за 1 євро вже давно рясніють в інтернеті, однак що відбувається після покупки такої нерухомості.

29 липня 2024, 17:20 comments2634
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Британець Джордж Лейнг вирішив ризикнути, взяв усі свої заощадження та переїхав до Італії, де купив будинок за 1 євро. Через понад два роки після покупки Лейнг вирішив розповісти, чи не жалкує він, що придбав будинок, а також час витрачений на його ремонт.

Чоловік купив будинок за 1 євро в Італії: тепер він розповів, чи не жалкує

Британець купив будинок в Італії за 1 євро. Фото: Джордж Лейнг

29-річний Джордж Лейнг планував купити власне житло та спробувати свої сили в придбанні нерухомості, однак зрозумів, що не може цього дозволити у Британії. 30% його зарплати йшло на оренду, а через низький кредитний рейтинг він не міг взяти позику в банку.

Лейнг вирішив пошукати житло в інтернеті і натрапив на оголошення про продаж будинку за 1 євро в Італії. Британець маючи заощадження у кілька тисяч спробував купити це житло. Лейнг приїхав до Італії, оглянув трикімнатний закинутий будинок і через деякий час уклав угоду. Після сплати податків та документів повна вартість покупка для британця становила 5000 євро.

"За це навіть сарай у Лондоні не купиш. Я платив понад 1000 євро за оренду, тому цей будинок коштував мені лише п’ятимісячну оренду", — розповів Лейнг.

Попри те, що будинок продається за 1 євро, зазвичай щоб завершити угоду потрібно дотримуватись деяких вимог. Лейнг мав не складні умови і повинен був відреставрувати будинок впродовж трьох років, щоб остаточно оформити житло на себе.

Британець взявся за роботу, однак вирішив максимально заощадити і значну частину роботи виконував самостійно. Щоб навчитися необхідного, він використовував відео на YouTube, а також пройшов онлайн-курси з електрики та сантехніки. Лейнг найняв професіоналів для кількох складних завдань — залатати дірку в даху та зняти гнилі балки.

Британець порахував, що на увесь ремонт у нього пішло близько 15 тис. євро та два роки роботи. Попри те, що йому доводиться мати справу з розваленими стінами, пошкодженими вікнами та занедбаним садом, Джордж Лейнг вважає себе "щасливішим, ніж будь-коли", а також додає, що він "живе, як у мрії". 

Лейнг каже, що збирається купити іншу нерухомість та сподівається мати 10 будинків по всій Італії до 35 років. 

"Іноді люди думають, що вам потрібні сотні тисяч, щоб мати нерухомість, але тут це неправда. Вам не потрібно залишатися в пастці там, де ви є. Тепер я маю більше шансів придбати квартиру в Лондоні після ремонту цього будинку. Просто ризикніть", — розповів британець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про вісім місць, де можна придбати будинок за 1 євро.

Також "Коментарі" писали, що в одній з країн ЄС можна купити будинок за 5 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини