Головна Новини Бізнес історії успіху Холмс постане перед судом через масштабне шахрайство
commentss НОВИНИ Всі новини

Холмс постане перед судом через масштабне шахрайство

Американка зробила стартап на виробі, що не працює і тепер отримає вирок за своє шахрайство.

18 листопада 2022, 20:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Засновниця стартапу Theranos Елізабет Холмс прибула до федерального суду в Каліфорнії, де їй планують озвучити вирок стосовно обману інвесторів через свій неіснуючий прилад для тестування крові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Холмс постане перед судом через масштабне шахрайство

Елізабет Холмс. Фото: з відкритих джерел

Судовий розгляд тривав понад три місяці, незабаром суддя Едвард Давіла винесе вирок за кількома пунктами у шахрайстві та змові. Раніше суд присяжних визнав провину 38-річної Холмс.

На піку популярності компанія Елізабет Холмс Theranos Inc була оцінена у понад дев’ять млрд доларів. Стартап обіцяв створити революційний спосіб діагностики пацієнтів, який замінив би медичні лабораторії. Невеликий прилад можна було б використовувати в дома та аптеках. У 2014 році Холмс стала наймолодшою жінкою-мільярдом, а її капітал у Theranos оцінювали у 4,5 млрд доларів.

Після кількох публікацій на Wall Street Journal у 2015 році, з’ясувалось, що прилад не працює, а Елізабет Холмс була шахрайкою.

Прокурори вимагають 15 років для Холмс, оскільки це одне з найбільших шахрайств у кремнієвій долині. Попри це понад 100 друзів, інвесторів та колишніх працівників просять пом’якшити вирок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про методи Сталіна, які Путін повернув до Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що президент Росії знає слабке місце НАТО, та може використати це на свою користь. Путін може завдати удару по критичних вузлах інтернету, яких в Європі нараховують 10. Таким чином військові РФ можуть вивести з ладу мобільні телефони, інтернет, електронний банкінг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини