Головна Новини Бізнес історії успіху Ілон Маск втратив 43 млрд доларів за тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск втратив 43 млрд доларів за тиждень

Акції Tesla впали в понеділок на 3,1%

9 березня 2021, 01:01 comments1020
Поділіться публікацією:

Акції Tesla Inc впали в понеділок — в ході п'ятої сесії поспіль, опинившись в пастці технічної розпродажі, яка за останній місяць призвела до втрати 244 мільярдів доларів. Про це пише Reuters.

Ілон Маск втратив 43 млрд доларів за тиждень

Ілон Маск. Фото: Yasin Ozturk / Getty Images

Високотехнологічні акції, які привели до відскоку ринку від пандемічних мінімумів у березні минулого року, були зростаючою прибутковістю і переміщенням інвесторів в сектори, готові отримати вигоду з відновлення світової економіки, чому сприяло прискорене впровадження вакцин проти коронавірусної інфекції COVID-19.

Високотехнологічний індекс Nasdaq за останні три тижні знизився більш ніж на 8%. Акції Tesla впали в понеділок на 3,1%, в той час як її конкуренти в особі Nio Inc і Li Auto впали майже на 3%.

Ширша автомобільна промисловість опинилася під тиском глобальної нестачі напівпровідникових чіпів, що викликало серйозну затримку в виробничій діяльності та змусило багато компаній скоротити виробництво.

У кінці лютого генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що завод компанії у Фрімонті, штат Каліфорнія, був закритий на два дні через брак запчастин.

За підрахунками Reuters, тижневий розпродаж скоротив статки американського підприємця Ілона Маска на 43 мільярди доларів станом на п'ятницю, 5 березня.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска співпрацюватиме з Україною з питань космосу. Згідно з повідомленням народного депутата Дмитра Наталуха, українська влада попередньо домовилася про запуск вітчизняного супутника "Січ 2-1" на земну орбіту за допомогою компанії SpaceX, що належить винахіднику Ілону Маску.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини