Головна Новини Бізнес історії успіху Статки Ілона Маска перевищили позначку в 100 мільярдів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Статки Ілона Маска перевищили позначку в 100 мільярдів доларів

Акції компанії Tesla роблять Ілона Маска все багатшим

28 серпня 2020, 19:53 comments1745
Поділіться публікацією:

Статки американського підприємця Ілона Маска перевищили 100 млрд доларів у п'ятницю, свідчать дані списку мільярдерів Forbes. Підприємцю вдалося досягти таких показників завдяки більш ніж п'ятикратному зростанню акцій виробника електромобілів Tesla Inc. Про це пише Reuters.

Статки Ілона Маска перевищили позначку в 100 мільярдів доларів

Велика частина статків Маска отримана від 21% акцій Tesla, за даними Forbes. Акції Tesla, які починали торгуватися по 17 дол. за штуку в 2010 році, зросли на цілих 3,5% в ранковій торгівлі до рекордного максимуму в 2318,49 дол.

Компанія стала найціннішим автовиробником у світі за ринковою капіталізацією 1 липня, коли обігнала лідируючу Toyota Motor Corp і за останні 10 років зробила багатьох своїх інвесторів мільйонерами.

Маск тепер є частиною елітного клубу, що складається всього з чотирьох осіб з дванадцятизначним капіталом. Однак його майже 100 мільярдів доларів — це всього лише половина статків найбагатшої людини у світі, генерального директора Amazon Джеффа Безоса, статки якого оцінюються у 200 млрд доларів.

Маск, який був співзасновником і продавцем інтернет-платежів компанії PayPal Holdings Inc, тепер очолює деякі з найбільш футуристичних компаній у світі. Крім Tesla, він очолює компанію SpaceX і стартап Neuralink.

Раніше "Коментарі" писали, що Ілон Маск займає четверту сходинку в рейтингу найбагатших людей в світі. Але стрімке зростання акцій його компанії Tesla дозволить йому значно наростити свій капітал найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини