Головна Новини Бізнес історії успіху ТОП-10 книг про бізнес: література для підприємців
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-10 книг про бізнес: література для підприємців

Найкращі книги про ведення бізнесу від початківців та досвідчених підприємців

31 січня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Як грамотно вести бізнес — експерти радять почитати у літературі. Видання "Forbes" презентувало підбірку найкращих книг для підприємців, які видавались у ХХІ столітті. У списку — видання як про бізнес та історії успіху компаній, так і книги з саморозвитку. 

ТОП-10 книг про бізнес: література для підприємців

ТОП-10 книг про бізнес. Фото з відкритих джерел

Даніель Канеман. "Думай повільно ... вирішуй швидко" (Thinking, Fast and Slow, 2011). Книгу написав один із засновників поведінкової психології та лауреат Нобелівської премії з економіки 2002 року. Даніель Канеман написав популярну книгу про те, чому навіть найрозумніші з нас помиляються -  як і за якими принципами це відбувається. Канеман неодноразово входив до рейтингу найвпливовіших людей світу за версією Bloomberg, а його книга — очолювала рейтинги бестселерів різними мовами світу.

Керол Дуек. "Гнучка свідомість. Новий погляд на психологію розвитку дорослих та дітей" (Mindset: The New Psychology of Success, 2006). Дуек — професор психології зі Стенфорда. Її ключова ідея полягає у тому, як важливо докладати зусиль для досягнення результату. Згідно з її теорією, всі люди діляться на два типи: з фіксованою свідомістю, тобто ті, хто вірить, що наші здібності та можливості закладені нам від народження, і з гнучкою свідомістю (growth mindset) — вони розуміють, що будь-які навички можна розвивати. 

Кел Ньюпорт. "У роботу із головою. Паттерни успіху від IT-фахівця" (Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World, 2016). У своїй книзі доцент інформатики Джорджтаунського університету Кел Ньюпорт описує, як працювати на межі своїх когнітивних можливостей. Серед лайфхаків, якими він ділиться — вставати раніше, ніж решта. Також він радить практикувати інтервальний підхід до роботи, чергуючи 90 хвилин напруженої праці з 90 хвилинами відпочинку.

Річард Талер та Касс Санстейн. “Nudge. Архітектура вибору" (Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth, and Happiness, 2008). Це одна з головних книг XXI століття про поведінкову економіку та способи "підштовхувати" людей до певних рішень та дій, не позбавляючи їхньої свободи вибору. Це не посібник для маніпуляторів, а доступний і цікавий виклад наукових фактів про те, як з точки зору психології влаштований процес прийняття рішень та якими способами можна на нього вплинути. У 2017 році Річард Талер отримав Нобелівську премію з економіки за внесок у розвиток поведінкової економіки.

Ерін Мейєр. "Картка культурних відмінностей. Як люди думають, керують та досягають цілей у міжнародному середовищі" (The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundaries of Global Business, 2014). Книгу написала американка, яка працює в бізнес-школі у Парижі і знається на різних важливих моментах про те, як відкривати бізнес у іншій країні. Книга буде корисна для всіх, хто планує працювати за кордоном, або мати там бізнес-партнерів.

Джон Каррейру. "Дурная кровь. Тайны и ложь одного стартапа Кремниевой долины" (Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup, 2018). Це книга авторства журналіста видання The Wall Street Journal, з розслідувань якого почалося запаморочливе падіння компанії Theranos. У книзі розповідається про її засновницю, яка мала статки у 4,5 млрд доларів і вважалась однією з найуспішніших підприємниць, але виявилось, що весь бізнес побудований на брехні, а гроші вона зібрала шахрайським шляхом. Книга буде корисна підприємцям-початківцям, щоб вони знали, як не треба відкривати бізнес.

Бетані Маклін, Пітер Елкінд. "Найсмишніші хлопці в кімнаті: неймовірний зліт і скандальне падіння Enron". Це ще одна історія від журналістів про скандал навколо фінансових махінацій та банкрутства американської компанії Enron. Книгу варто прочитати підприємцям та інвесторам, які цікавляться фінансовими ринками, а також темами управління та лідерства.

Ешлі Венс. "Ілон Маск. Tesla, SpaceX і дорога в майбутнє" (Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future, 2015). Ця книга про те,  як Ілон Маск починав і що допомогло йому досягти успіху. Її варто почитати навіть тим, хто і не думав поки що запускати свій бізнес, бо це цікава та захоплююча історія.  

Фил Найт. "Продавец обуви. История компании Nike, рассказанная ее основателем" (Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike, 2016). Книга про непростий підприємницький шлях увійшла у 2018 році до списку бестселерів The New York Times. Винятково корисна книга про бізнес та економіку на прикладі однієї з найпопулярніших спортивних компаній.

Рид Хастингс, Эрин Мейер. "Никаких правил. Уникальная культура Netflix" (No Rules Rules: Netflix and the Culture of Reinvention, 2020). Можливо, одна з найкращих книг з бізнесу для початківців. Написана засновником Netflix Рідом Хастінгсом у співавторстві з тією самою Ерін Мейєр, автором популярної книги про культурні відмінності, вона буде корисна і тим, хто хоче дізнатися, як створити свій бізнес, і тим, кому потрібні поради щодо ведення бізнесу, і тим, хто хоче навчитися правильно керувати працівниками.

Читайте також: Монету номіналом у 50 копійок оцінили у 35 тисяч гривень: у чому особливість (ФОТО)





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини