Головна Новини Бізнес історії успіху Відповідальний бізнес в Україні: чому українським компаніям варто приєднатися до Глобального договору ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідальний бізнес в Україні: чому українським компаніям варто приєднатися до Глобального договору ООН

В проекті ГДООН беруть участь 78 українських підприємств

24 лютого 2021, 18:15
Поділіться публікацією:

Сучасним підприємцям та організаторам бізнесу важливо впроваджувати та пропагувати ідею соціальної відповідальності. Це сприяє насамперед розвитку компанії та пошуку нових рішень. Навіщо компаніям вести відповідальний бізнес, чому варто приєднатися до ГДООН та як розвивається соціальна відповідальність серед українських підприємців, розповіла генеральний директор ГДООН Тетяна Сахарук.

Відповідальний бізнес в Україні: чому українським компаніям варто приєднатися до Глобального договору ООН

ГДООН в Україні: чому підприємцям важливо вести відповідальний бізнес. Фото: business.diia.gov.ua

Сам глобальний договір ООН — це ініціатива ООН, спрямована на сприяння соціальній відповідальності бізнесу та підтримку вирішення підприємницькими колами проблем глобалізації та створення стабільнішої та всеохопної економіки.

Організація займається пошуком відповідальних підприємств та розвитком їх ініціатив. Компанії, які стають частиною ГДООН можуть переймати досвід одна в одної та створювати нові ідеї. В Україні поки 78 учасників програми. В той момент в європейських країнах кількість компаній-учасниць може сягати 1 500 різнонаправлених компаній.

За словами Сахарової, в 2020 році до програми ГДООН приєдналося 20 відповідальних підприємств. За її спостереженнями, український бізнес стає свідомішим та все більше розуміє необхідність створювати соціальні проекти.

Учасники ГДООН в Україні мають багато переваг. Насамперед участь в програмі допоможе українським компаніям, що співпрацюють з західними інвесторами. Оскільки іноземні компанії можуть вимагати від бізнесу звіти по нефінансовій діяльності, яка стосується екології та соціуму. Якщо бізнес цього не робитиме, отримати іноземне фінансування буде достатньо тяжко. До того ж кількість та якість соціальних ініціатив може значно вплинути на розмір фінансування таа вкладень в компанію.

Окрім того, участь в програмі ГДООН та створення цікавих проектів покращує репутацію компанії як в Україні, так і поза нею. Це сприятиме  і залученню нових професійних кадрів, яким важливо, щоб компанія, в якій вони працювали не тільки заробляла, а й давала щось позитивне Україні та світу.

Також сайт "Коментарі" розповідає, що потрібно для впровадження 5G в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини