Головна Новини Бізнес тарифи Ціни на газ в Україні: уряд хоче ввести нове правило
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на газ в Україні: уряд хоче ввести нове правило

Українцям можуть надати можливість оплачувати газ за однією ціною весь рік

2 березня 2021, 13:19
Поділіться публікацією:

В Україні обговорюють можливість уведення фіксованої річної ціни на газ. Про це йдеться у повідомленні на "Урядовому порталі".

Ціни на газ в Україні: уряд хоче ввести нове правило

Фото з відкритих джерел

Як вважає прем’єр-міністр Денис Шмигаль, українці повинні мати змогу укладати контракти на газ за фіксованою річною ціною та прогнозувати свої витрати. Саме це питання розглядалося на сьогоднішній нараді.

У Кабміні називають відкриття ринку газу в Україні важливим кроком, адже тепер у громадян є можливість обирати найвигіднішого для себе постачальника. Далі планують узгодити момент із постійними коливаннями цін на газ.

"Наступним кроком має стати річний продукт на газ, аби люди укладали контракти за фіксованою ціною на цілий рік та могли прогнозувати свої витрати", — зазначив глава уряду.

За його даними, така модель діє у багатьох розвинених країнах. Тож і в Україні таким чином хочуть протистояти різким коливанням ціни на газ.

На нараді йшлося про можливість запуску річного продукту вже в другому кварталі. Тривають обговорення щодо того, які механізми слід впровадити для теплокомуненерго.

Нагадаємо, більшість українських компаній, які займаються постачанням газу до будинків пересічних українців, ще в лютому "розсекретили" вартість своїх послуг на березень 2021 року. Попри встановлену граничну ціну в 6,99 грн/куб.м, одразу 16 фірм запропонували нижчу вартість блакитного палива.

Як повідомлялося раніше, в Україні можуть скасувати так звані двійні платіжки за газ, щоби громадяни оплачували газ і розподіл за однією квитанцією. Таких змін, зазначили у Міненерго, вимагають численні запити споживачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини