Головна Новини Бізнес тарифи Експерт розповів, до яких небезпек призведе підвищення тарифів
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, до яких небезпек призведе підвищення тарифів

Крім очевидних незручностей, які заподіює зростання тарифів на "комуналку", є й інші неприємні моменти

26 січня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

На тлі підвищення тарифів в Україні можуть активізуватися шахраї, які захочуть незаконно заволодіти чужою нерухомістю. Про можливі небезпеки і спроби їх уникнути "Коментарям" детально розповів голова ГО "Антирейдерський центр", адвокат Дмитро Йовдій.

Експерт розповів, до яких небезпек призведе підвищення тарифів

Шахраї можуть спробувати заробити на підвищенні тарифів. Фото із відкритих джерел

Як пояснив експерт, аферисти завжди стежать за тенденціями, в тому числі й негативними. Через значне зростання тарифів люди схильні довіряти незнайомцям, які пообіцяють допомогти розплатитися за квитанціями чи оформити нібито "державну" матеріальну допомогу. Ті ж, своєю чергою, можуть скористатися нагодою, щоб провернути махінацію з нерухомістю.

"Квартирні шахраї з легкістю входять в довіру [...] На підставі допомоги, вони обманним шляхом заволодівають майном цих громадян різними способами. Обіцяють матеріальну допомогу, сприяння в зниженні вартості комуналки, при цьому підсовують на підпис доручення чи договору про відчуження нерухомості", — пояснює Дмитро Йовдій.

На думку адвоката, двома головними причинами, чому українці дозволяють себе обдурити, є тотальне зубожіння і, як наслідок, елементарна нездатність населення оплачувати комуналку через захмарних цін.

"Від підвищення тарифів в першу чергу страждають малозахищені люди — самотні пенсіонери, безробітні, інваліди, особи, які опинилися у важкій життєвій ситуації. Тобто всі ті, хто не в змозі оплачувати комунальні послуги", — пояснює Дмитро Йовдій.

Експерт наголошує на тому, що в нинішній період, коли "комуналка" тимчасово не відрегульована, слід бути особливо уважними. Є великий ризик "віддати" свою квартиру або будинок спритним шахраям. Йовдій радить не довіряти випадковим знайомим, зберігати оригінали документів в надійному місці та нікому їх не віддавати.

"І, звичайно, ні за що не ставте свій підпис під будь-якими документами, зміст яких вам не знайомий", — підкреслив адвокат.

Раніше "Коментарі" розповідали, що в лютому для українців кардинально зміняться тарифи на газ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини