Головна Новини Бізнес тарифи Фінансування субсидій в лютому скоротиться: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінансування субсидій в лютому скоротиться: в чому причина

Стало відомо, скільки українців отримують субсидії

19 лютого 2021, 15:51
Поділіться публікацією:

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за січень 2021 року профінансували в обсязі 5 мільярдів грн. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час "Години запитань до Уряду" сьогодні, 19 лютого.

Фінансування субсидій в лютому скоротиться: в чому причина

Фото з відкритих джерел

Однак для лютого, зазначив очільник Кабміну, знадобиться менше коштів. Це пов’язано зі зменшенням ціни на газ на час опалювального сезону, яке вступило в дію у лютому. Тож очікується, що загальна потреба в коштах цього місяця складе на 1,5-2 мільярди грн менше, аніж вимагала сума за січень.

За даними уряду, наразі в Україні фактично 5 млн домогосподарств отримують допомогу від держави. Серед них 3 млн є субсидіантами. А 1,8 млн – отримують пільги.

"Хочу запевнити, що субсидій вистачить на всіх, хто їх потребує", – заявив з трибуни Верховної Ради України Денис Шмигаль.

Крім того, повідомляється, що компенсацію за електроопалення отримають майже 572 тисячі українців. За розрахунками, середня субсидія складе близько 570 грн.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що ситуація з тарифами, зокрема на газ, в Україні поступово вирішується. Так, з лютого діє максимально гранична ціна на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубічний метр. Така норма збережеться до кінця опалювального сезону. За словами очільника Кабміну, ця ціна є справедливою і газопостачальники її не завищують.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерт розповів, як олігархи "ділять" українську електроенергію. Серед основних вигодоотримувачів названо Ігоря Коломойського та Віктора Пінчука. За словами експерта, у залежність від них підпадає й Нацкомісія, яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

19 лютого 2021, 16:54

Витренко сказал , что такие тарифы из-за субсидий , сейчас уберут субсидии , тогда и тарифы пусть меньше делают ! https://kosatka.media/uk/category/blog/news/otmena-lgot-na-elektroenergiyu-kak-poluchit-subsidiyu-i-chto-delayut-goroda-v-30-km-zonah-aes


Новини