Головна Новини Бізнес тарифи Корольчук: Газовий консорціум - ідея не нова, але її треба розробляти, як це робив Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Корольчук: Газовий консорціум - ідея не нова, але її треба розробляти, як це робив Медведчук

За словами експерта, українська влада не намагається вирішити проблеми, які можуть виникнути в зв'язку зі скороченням транзиту газу

29 вересня 2021, 12:21
Поділіться публікацією:








Створення міжнародного газового консорціуму могло б вирішити всі проблеми України з блакитним паливом. Але це питання потребує особливої уваги, ведення переговорів, як це робив голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук, а українська влада не порушує це питання в ході своїх зустрічей з міжнародними лідерами. Про це в ефірі телеканалу "Перший незалежний" сказав експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

Корольчук: Газовий консорціум - ідея не нова, але її треба розробляти, як це робив Медведчук

Юрій Корольчук - фото з відкритих джерел

Експерт підкреслив, що замість того, щоб реально намагатися вирішити проблеми, які виникнуть із зменшенням транзиту газу, Україна імітувала боротьбу з "Північним потоком — 2".

"Питання знижки на газ порушувалося б у будь-якому випадку, якщо були б переговори самої держави, зокрема" Нафтогазу "з" Газпромом "щодо поставок блакитного палива в Україну. Ми ж бачимо, що ми переплачуємо за реверсний газ, це навіть підтверджено держаудитслужбою, що здійснювала перевірку. Апріорі зрозуміло, що потрібно шукати дешевше ціну. Що стосується консорціуму, ця думка, швидше за все, буде актуалізована. Як не парадоксально, але в "Нафтогазі" вже зрозуміли, що транзит газу буде зменшуватися. Вони повинні були цим займатися і це передбачити, і вступати в переговори, а не імітувати боротьбу з "Північним потоком — 2" ", — зазначив Корольчук, а також додав, що консорціум — це не щось нове, просто цим потрібно займатися.

"Ось Медведчук і порушував це питання, проводив переговори. Це могла б робити українська влада, але вона цього не робить. А чому вона це не робить? Це ж в першу чергу в інтересах українців. І справа не тільки в тому, щоб газ дешевше купувати, відставити це питання в сторону, це потрібно, щоб система ГТС працювала. І, навіть, коли Зеленський їздив на переговори і з Меркель, і в США, він не порушував це питання", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук давно і послідовно відстоює ідею створення міжнародного газотранспортного консорціуму. І ця ідея особливо актуальна зараз, коли Україна опинилася в дуже непростій ситуації через завершення будівництва "Північного потоку — 2".

"Спільна заява США та Німеччини з "Північним потоком — 2" стала холодним душем для української влади і її русофобської політики. Цей абсолютний стратегічний програш України — наслідок непродуманого і навіть аматорського підходу офіційного Києва до побудови міжнародних економічних відносин ", — заявив парламентарій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини