Головна Новини Бізнес тарифи 70% українців переплачує за газ по 9,9 грн, в той час як «Нафтогаз» пропонує газ по 7,2 грн
commentss НОВИНИ Всі новини

70% українців переплачує за газ по 9,9 грн, в той час як «Нафтогаз» пропонує газ по 7,2 грн

"Нафтогаз" пропонує населенню вигідні тарифи в січні

28 грудня 2020, 15:19
Поділіться публікацією:

25 числа кожного місяця постачальники газу оголошують ціни на наступний місяць. Першим, як правило, це робить державний "Нафтогаз". Попри те, що зараз "Нафтогаз" обслуговує лише 2% ринку саме виходячи з руху цін держпостачальника, ринок або тріпоче від зростання цін, або радіє сезонному падінню. Хоча більша частина клієнтів — 70% домогосподарств, це клієнти газозбутових компаній, природних монополій, що належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

70% українців переплачує за газ по 9,9 грн, в той час як «Нафтогаз» пропонує газ по 7,2 грн

Попри сезонне зростання цін на газ, завдяки ринку споживачі мають можливість вибрати найбільш низьку вартість. Так, за інформацією спеціалізованого видання "ГазПравда", найбільш оптимальними тарифи на січень за один кубометр газу заявили в компанії Нафтогаз-Україна (7,22 грн), "ГАЗ АП" (6,99 грн), "MEGAWATT" (7, 05 грн), "Агросинтез Трейдинг" (7,08 грн), "Енергетичні ресурси України"(7,11 грн)  і "Асканія Енерджі" (7,20 грн). Водночас регіональний представник "ГазЗбута" зі Львова пропонує населенню тариф 10,8 грн, а в Рівному, Житомирі, Миколаєві та Чернівцях дана цифра наближається максимально близько до 10 грн за кубометр газу.

Виходячи з цих цифр, на Українській енергетичній біржі середня ціна за тисячу кубометрів газу становить 7452,95 гривні. Тобто, цінова політика низки постачальників ("Нафтогаз", "ГАЗ АП", "MEGAWATT") повністю корелюється з біржовою вартістю при розцінці 7,22 гривні за один кубометр. Що не скажеш про цифри у Львові та інших регіонах, наведених вище.

У Мережі користувачі вже почали обговорювати варіанти зміни постачальника, скаржачись на високі тарифи. А в компанії "Нафтогаз" заявили, що за час вільної конкуренції на ринку газу число їхніх абонентів збільшилася у 2 рази.

Що робити, якщо ви хочете змінити постачальника газу

З серпня цього року кожен споживач газу може змінити постачальника газу в будь-який час. Для цього потрібно зробити кілька кроків.

1. Споживач направляє обраного ним нового постачальника заяву на приєднання.

2. Новий постачальник повідомляє про рішення клієнта діючого ("старого") постачальника через інформаційну платформу протягом 3 днів від отримання заяву на приєднання.

3. Новий постачальник розгляне подані споживачем документи. Він має право анулювати подану споживачем заяву на приєднання, якщо вважатиме його ненадійним (наявність боргів у старого постачальника).

4. Новий постачальник надсилає споживачеві повідомлення про дату початку поставок газу, протягом 3 днів після завершення процедури зміни постачальника.

5. Новий постачальник реєструє споживача у власному Реєстрі споживачів.

Процедура займає близько 10 хвилин. Оформлення документів оператором — близько 10 днів.

В цьому і сила конкуренції. Тепер змінювати постачальника можна кожен місяць, вибираючи ту ціну і сервіс, яка відповідає перевагам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини