Головна Новини Бізнес тарифи МВФ нав'язав Україні ринкові ціни на газ з прицілом на їхнє рекордне підвищення - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ нав'язав Україні ринкові ціни на газ з прицілом на їхнє рекордне підвищення - політолог

Експерт зазначив, що пропозицію лідера опозиції Віктора Медведчука з оптимізації вартості газу, українська влада відкинула

23 вересня 2021, 14:16
Поділіться публікацією:

Західні партнери нав'язали Україні перехід на ринкові ціни газу, щоб добити залишки української промисловості. Такою думкою поділився політолог Олександр Лазарєв, передає 112.ua.

МВФ нав'язав Україні ринкові ціни на газ з прицілом на їхнє рекордне підвищення - політолог

Ціни на газ в Україні - фото з відкритих джерел

Вартість енергоресурсів в конкретній країні відбивається на рівні та якості життя кожного її жителя, зазначив експерт. Рекордне подорожчання газу для України призведе до того, що в країні пропорційно зросте вартість всіх товарів, виготовлення яких вимагає використання блакитного палива. При цьому можливості для оптимізації ціни газу, зокрема пропозицію одного з лідерів опозиції Віктора Медведчука про прямий контракт з Росією, Київ відкинув.

"Енергоресурси — це не просто те, що населення споживає в комунальних витратах. Це формування вартості будь-якого продукту. Умовно, хлібопекарня встановить такі ціни, за якими їй буде вигідно пекти хліб з газом за ціною 900 доларів за тисячу кубів. Вартість хліба виросте симетрично тому , як подорожчали енергоресурси. Молоко, масло і все інше, що споживає щодня звичайна людина, буде сукупно дорожчати", — сказав Лазарєв.

Відмову влади України від дешевого газу політолог називає дурницею і халатністю, засновану на політичних упередженнях. Перехід на ринкову ціну газу в ЄС було здійснено України на вимогу Міжнародного валютного фонду, і тепер всі споживачі країни, в тому числі промисловці, змушені купувати ресурс за рекордною вартістю, зазначив експерт.

"Ми живемо в умовах загальносвітової кризи. І немає держав, які хотіли б зробити нам краще, тому що ми конкуренти. Тому наші" партнери "в особі МВФ, схиляючи український уряд до підписання переходу на ринкові ціни газу, розуміли, що плюс-мінус через п'ять років наші підприємства перестануть бути конкурентоспроможними перед їх підприємствами. Таким чином, для транснаціональних гравців звільниться ціла частина ринку ", — сказав Лазарєв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини