Головна Новини Бізнес тарифи Нафтогаз прогнозує подорожчання газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтогаз прогнозує подорожчання газу

Відомо, як зросли ціни для виробників тепла у жовтні

26 жовтня 2020, 16:59
Поділіться публікацією:

З початком опалювального сезону зростає попит на газ. Це призвело до зростання цін на європейських хабах, які, за розпорядженням уряду, використовуються для розрахунку ціни газу для виробників тепла. Про це повідомляє "Нафтогаз" у Facebok.

Нафтогаз прогнозує подорожчання газу

За даними компанії, буквально за місяць ціна газу в Європі зросла на 26%. Тому було вирішено переглянути ціну газу для українських виробників тепла на жовтень. Тепер вона становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м, що на 24% більше ніж місяцем раніше.

"Прогнози вказують, що у листопаді-грудні варто очікувати подальшого подорожчання газу. Але значні запаси у підземних сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання", — йдеться у повідомленні.

Як раніше писали "Коментарі", консолідований чистий збиток групи "Нафтогаз" за перше півріччя 2020 року склав 11,5 млрд гривень. Глава НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв запевняє, що такі колосальні збитки пов'язані зі зниженням попиту і цін на енергоресурси у зв'язку з кризою, викликаною коронавірусом. А ось колишній виконавчий директор компанії Юрій Вітренко накинувся на недавнього колегу з критикою. Експерти пояснили, в чому причини збитків і які будуть наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини