Головна Новини Бізнес тарифи Платіжка за газ: хто з українців віддасть на 600-800 грн менше
commentss НОВИНИ Всі новини

Платіжка за газ: хто з українців віддасть на 600-800 грн менше

Сума зменшиться, але не для всіх

11 лютого 2021, 06:00
Поділіться публікацією:

У нинішньому опалювальному сезоні українці побачать у платіжках за газ менші суми. Але радісна звістка стосується не всіх громадян України. Про це заявив глава Союзу споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олег Попенко в матеріалі "Коментарів".

Платіжка за газ: хто з українців віддасть на 600-800 грн менше

Фото з відкритих джерел

Так, уряд підписав меморандум з місцевою владою, згідно з яким тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть. Але експерт вважає, що цей крок не вирішує проблеми тарифів.

"Це — точкове рішення, яке стосується лише мешканців приватного сектора та сільської місцевості. Вони отримають платіжки за газ на 600-800 грн менше. Жителі ж багатоквартирних будинків отримають в лютому платіжки більше на 1000 грн", — попереджає експерт.

Попенко відзначає, що і з самим меморандумом не все зрозуміло.

"Звідки гроші, які дедлайни? Встановлено термін НАК Нафтогазу до 1 вересня ввести "довгострокові цінові пропозиції" для забезпечення "сталого рівня" цін на газ для підприємств теплопостачання. А де зараз гроші брати? По-хорошому, для теплокомуненерго (ТКЕ) держбанки повинні розробити програми кредитування, поки НАК розроблятиме свої програми. Але цього не робиться, — вважає Попенко. — За фактом побачимо не виконані капітальні ремонти мереж та обладнання на ТКЕ. Адже опалювальний сезон 21-22 рр починається зараз, а грошей немає... Вони витрачені на газ. Адже для ТКЕ ніхто ціну не знижував, а тепер НАК і зовсім підняв для них ціну газу ПСО (спецобов'язки) на 20%".

Поки всі дії Кабміну говорять про одне, резюмує експерт, тарифи й далі будуть рости.

Нагадаємо, в Україні виростуть тарифи на газ і електроенергію. З'явився прогноз уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Татьяна

11 лютого 2021, 07:55

Тришкин кафтан: от одного отрезал, другому доточил, а в целом получилась ерунда


Новини