Головна Новини Бізнес тарифи Річні тарифи на газ: скільки платитимуть українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Річні тарифи на газ: скільки платитимуть українці

Експерт розповів, скільки коштуватиме газ для українців у квітні і як змінить газовий ринок введення річних тарифів

7 квітня 2021, 17:31
Поділіться публікацією:

В Україні з травня почнуть діяти річні тарифи на газ. Таке рішення прийняла сьогодні на засіданні НКРЕКП.

Річні тарифи на газ: скільки платитимуть українці

Ціна на газ. Фото з відкритих джерел

У бесіді з виданням "Коментарі" співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич розповів, скільки українці платитимуть за газ у квітні та що означає введення річних тарифів.

"Більшість постачальників на квітень опублікували ціну на газ — 6,99 грн за кубометр. Урядове обмеження вартості блакитного палива для населення вже не діє, тому у деяких постачальників ціна кубометра газу в квітні буде перевищувати 8 грн, максимальне значення — 8,85 грн/куб. м", — прогнозує експерт.

Марунич зазначив, що попри закінчення опалювального сезону оптова ціна закупівлі газу все ще не падає. Ситуація на європейських біржах залишається нестабільною — після нетривалого зниження вартості газу вона знову почала зростати.

Країни з розвиненою економікою швидкими темпами проводять вакцинацію населення, яка сприяє відновленню промисловості та, відповідно, збільшенню попиту на енергоресурси.

"Аналітики прогнозують, що через це очікуване річне зниження вартості блакитного палива може взагалі не відбутися, — повідомив експерт. — Тому українські постачальники готують для споживачів особливий продукт — річний контракт на газ із фіксованою ціною. Його введення очікується вже з 1 травня поточного року".

Як пояснив Марунич, річний контракт — це страховка для споживачів від цінових коливань і гарантія стабільної ціни на газ протягом року.

"Введення річного контракту стабілізує ситуацію на вітчизняному ринку газу. Це сприятливо вплине на економіку України і на міжнародний імідж нашої держави", — резюмував експерт.

Раніше стало відомо, коли, кому і на скільки підвищать пенсію в Україні у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини