Головна Новини Бізнес тарифи Скільки платити за проїзд платними автодорогами: Кабмін затвердив тариф
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки платити за проїзд платними автодорогами: Кабмін затвердив тариф

У скільки обійдеться проїзд дорогами України, які перебувають в концесії - рішення прийняли в Кабміні

23 грудня 2020, 15:55
Поділіться публікацією:

Уряд визначився з тарифами на проїзд платними автошляхами України. Тепер міністри встановили максимальну плату за одноразовий проїзд  дорогами, які будували на умовах концесії. З тарифом визначилися на засіданні Кабміну, яке відбулося в середу, 23 грудня.

Скільки платити за проїзд  платними автодорогами: Кабмін затвердив тариф

Так, згідно з документом ставка плати за кожен кілометр відстані на подібній дорозі становить:

— для мотоциклів з причепом (коляскою) і без нього, а також легкових автомобілів — 0,023 євро;

— для легкових автомобілів з причепом, мікроавтобусів з кількістю місць для сидіння до 10 (включаючи водія), вантажних автомобілів з максимальною вагою до 3,5 тонн — 0,023 євро;

— для вантажних автомобілів з максимальною вагою від 3,5 до 12 тонн, автопоїздів до 12 тонн, автобусів з кількістю місць для сидіння від 10 до 29 з вагою не більше 12 тонн — 0,045 євро;

— для вантажних автомобілів і автопоїздів з вагою більше ніж 12 тонн, автобусів з кількістю місць понад 29 і вагою понад 12 тонн — 0,133 євро.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Кабміні вже дають роз'яснення щодо зростання тарифів. Українцям слід аналізувати ринок газу в Україні і вибирати собі постачальника з найбільш вигідними цінами. Таку пораду дав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду  18 грудня.

Тим часом одним з раніше озвучених рішень уряду стали умови закриття КПВВ. Уряд України прийняв постанову про умови закриття пунктів пропуску на кордоні з Кримом і непідконтрольними Києву районами Донбасу. З можливих причин називають "наявність загрози життю і здоров'ю співробітників або громадян, які його перетинають, а також явищ, факторів, які роблять неможливим нормальну роботу пропускного пункту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини