Головна Новини Бізнес тарифи Тарифи в Україні зростуть в два рази — Вітренко
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи в Україні зростуть в два рази — Вітренко

Мова не лише про газ та електроенергію

12 лютого 2021, 11:47 comments4661
Поділіться публікацією:

Тарифи в Україні зростуть в два рази — Вітренко

"Комуналка" може підвищитися вдвоє. Фото: Слово і Діло

Найближчим часом українці можуть обуритися ростом тарифів ще більше, ніж до початку "тарифного Майдану". Попри заяви уряду про те, що до закінчення опалювального сезону вартість газу та гарячої води не зміняться, в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко прогнозує збільшення "комуналки" у два рази. Слова політика цитує Telegram-канал "Украина в шоке".

Як пояснив Вітренко, такий крок уряду доведеться зробити, аби досягти "повних" тарифів та цін на комунальні послуги.

Яким же чином зміниться цінова політика у квитанціях українських споживачів? За прогнозами Юрія Вітренка, тарифи на опалення та електроенергію слід вдвічі підвищити. Природний газ подорожчає десь у 1,5 раза (у порівнянні з нині встановленою ціною 6,99 грн/куб.м).

"Потім ще буде вода, потім ще буде сміття, тобто всі інші тарифи потягнуться за електроенергією та газом. Умовно кажучи, всі тарифи зростуть у два рази", — заявив політик.

При цьому Вітренко додав, що реальні, "повні" тарифи для українців можуть стати великою проблемою, враховуючи, що навіть нинішні ціни на "комуналку" не всім по кишені. 

Утім, як вважають експерти, меморандум із місцевою владою, що підтверджує домовленість про незмінність тарифів, не сильно врятує загальну ситуацію. На переконання голови комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олега Попенка, подібне точкове рішення покращить фінансову ситуацію винятково жителів сільської місцевості, а також мешканців приватного сектору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валентин

18 березня 2021, 18:49

Спрашиваеся. А зачем нам такое правительство, которое не может ПРАВИТЬ страной и государством ? Да и к государству, много вопросов. Тридцать лет, никак не может состоятся. Хуторские и местечковые проХвЭссионалы, пролезли во все властные щели, сделали неадекватные для страны зарплаты, и выжимают соки из народа. Умение управлять для них, это дирбан советских остатков в экономике......

сергей

15 лютого 2021, 23:23

согласно диктатуры правительства коммуналка и налоги должна погашать все потребности и расходы государственной системы...те мы должны этих уродов еще и содержать, а панове,- вы на .х... пойти не хотите...у вас уважаемые при вполне развитых потребностях наблюдается катастрофический для вашей деятельности недостаток извилин...

кент

13 лютого 2021, 12:21

повысить повысить повысить..вот собсно к чему сводится вся политика. Не развитие добычи и модернизация своих предприятий, а тупо повысить все ..не пенсии конечно и зарплаты, а тарифы...вот почему его так активно и проталкивают на министра...кому еще не ясно

Ваилий

12 лютого 2021, 19:57

Козла за яйца и всех соуча ствующих

Наталья

12 лютого 2021, 10:41

Если бы мне дали хотя бы минимальную пенсию как в ЕС( приблизительно 369 евро как в Болгарии), это где-то более 10000 грн., то мне не страшно было бы и двойное повышение тарифов. А то цены на коммуналку как в Европе,а з.п. и пенсии как в Украине. А потом , содержать министров, депутатов с такими зарплатами, не жирно ли для бедной и воюющей страны?


Новини