Головна Новини Бізнес тарифи Тарифи на комуналку: як виросли ціни за останній рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на комуналку: як виросли ціни за останній рік

Найбільше подорожчав газ

11 січня 2021, 17:03
Поділіться публікацією:

Державна служба статистики повідомляє про те, що середні ціни на комунальні послуги в Україні, зокрема на житло, електроенергію, воду, газ та інше паливо, збільшилися на 13, 6%. Найбільше з цього переліку збільшилася ціна на газ — на 56,3%.

Тарифи на комуналку: як виросли ціни за останній рік

Тарифи на комунальні послуги - фото з відкритих джерел

Згідно з даними служби, тарифи на утримання і ремонт житла за рік підвищилися на 3,4%, на водопостачання — на 18,5%, на каналізацію — на 16,5%, на утримання житла і прибудинкових територій — на 2,7%, на природний газ — на 56,3%.

У відомстві також повідомили, що ціна на електроенергію залишилася без змін, а ось тарифи на гарячу воду і опалення в Україні знизилися на 2,2%.

Тарифи на комуналку: як виросли ціни за останній рік - фото 2

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні значно подорожчала холодна вода. Тарифи зросли для більш 40 населених пунктів. Як відомо, з початку нового року ціни збільшилися до 14,74 гривні за водопостачання та 9,55 гривні за водовідведення. Тобто в загальному українцям доведеться заплатити 27,35 гривні за кожен спожитий кубометр.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, що Президент України Володимир Зеленський рік тому в своєму відеозверненні заявляв про те, що уряд активно працює над тим, щоб в платіжках українців вже до наступного (тобто, вже нинішньому) опалювального сезону тарифи на тепло знизилися майже наполовину. Починаючи з 2020 року в Україні більше не встановлюється єдина ціна на газ для населення. Крім того, тепер кожен постачальник окремо виставляє тариф. Вони навіть оприлюднили вже свої ціни на січень 2021 року і вони істотно відрізняються між собою.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ольга

11 січня 2021, 23:40

Ну ещё надо ввести тариф на воздух и на землю


Новини