Головна Новини Бізнес тарифи Українцям масово нараховують зайві кіловати за світло - голова Спілки споживачів комунальних послуг
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям масово нараховують зайві кіловати за світло - голова Спілки споживачів комунальних послуг

Українці подають сотні заяв на до НКРЕКП зі скаргами на зайві кіловати за електроенергію.

18 березня 2024, 08:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадський діяч та голова правління "Спілки споживачів комунальних послуг" Олег Попенко заявив, що українцям масово нараховують зайві кіловати за світло. За його словами, більшість скарг надходять від тих людей, які втратили житло через війну з Росією.

Українцям масово нараховують зайві кіловати за світло - голова Спілки споживачів комунальних послуг

Українцям нараховують зайві кіловати за світло. Фото з відкритих джерел

Олег Попенко зазначив, що українці почали частіше звертатись до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та суди через необґрунтовані платіжки квитанції за електроенергію. 

"Особливо часто скарги стосуються нарахувань для зруйнованого житла чи квартир/будинків, у яких ніхто не живе – навіть за регулярної подачі показань. Тобто люди доводять відсутність споживання, але їм продовжують нараховувати середній довоєнний тариф і виставляти борги", — пише Олег Попенко.

За інформацією голови правління "Спілки споживачів комунальних послуг" у 2023 році до НКРЕКП надійшло 25 556 звернень від споживачів послуг електроенергії, а станом на 14 лютого 2024 було подано понад 1200 заяв. В Нацкомісії уточнюють, що більшість звернень надходила від фізичних осіб, а головними їх темами були борги за електроенергію та порядок розрахунків за світло.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що енергетики вигадали новий спосіб фіксації показань лічильників.

Також "Коментарі" писали, що голова правління "Спілки споживачів комунальних послуг" Олег Попенко заявив, що українцям піднімуть тариф на електроенергію. За його словами перше здорожчення послуг слід очікувати з першого червня. Це відбудеться в то період, коли ціна квитанцій за світло стане меншою у зв'язку з теплим періодом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини