Головна Новини Бізнес тарифи "Укрзалізниця" підвищує тарифи
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрзалізниця" підвищує тарифи

Набрав чинності наказ Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів на вантажні перевезення

18 серпня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Стартував перший день підвищення тарифів на вантажні перевезення. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України на сторінці Facebook.

"Укрзалізниця" підвищує тарифи

Укрзалізниця - фото з відкритих джерел

З 17 серпня встановлення тарифів для вантажів позакласної групи на рівні вантажів першого тарифного класу, а також підвищення на 8% тарифів на перевезення вантажу першого і другого класів. Зросте на 51,8% тариф і на порожній пробіг вантажних вагонів.

Другий етап підвищення тарифів планується з 1 січня 2022 року. Він передбачає підвищення тарифів на 20,4% для вантажів першого класу і на 6,5% на вантаж другого класу.

"Довгий час на ринку в Україні спостерігалося викривлення тарифної політики, тому перевезення одного вантажу були набагато дорожче інших, при чому собівартість двох перевезень могла бути однакова", — повідомляє Міністерство інфраструктури.

Також міністерство додає, що нові правила допоможуть досягти беззбиткового рівня перевезення вантажу позакласної групи та першого тарифного класу вже в цьому році й наблизити його до рівня другого тарифного класу.

Міністр інфраструктури Олександр Кубрак назвав підвищення тарифів на залізниці одним із пріоритетних завдань для нового тимчасово виконувача обов'язки голови "Укрзалізниці". Також він додав, що завдяки підвищенню тарифів "Укрзалізниця" може отримати додаткові 2 млрд грн вже в цьому році й 10 млрд грн у наступному.

Раннє "Коментарі" писали про те, що Кабмін призначить голову Бюро економічної безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини