Головна Новини Бізнес тарифи В Мінсоцполітики назвали максимальний розмір субсидій для оплати комунальних послуг
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мінсоцполітики назвали максимальний розмір субсидій для оплати комунальних послуг

Деякі українці для оплати комунальних послуг отримуватимуть субсидію вдвічі більшу, ніж інші

1 жовтня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Міністерство соціальної політики повідомило про максимальний розмір субсидій, які отримають частина українських сімей.

В Мінсоцполітики назвали максимальний розмір субсидій для оплати комунальних послуг

Українські гривні - фото з мережі

Оплата житлово-комунальних послуг (ЖКП) полегшується для багатодітних родин та дитячих будинків сімейного типу. Вони отримуватимуть субсидії до 10 тис. грн для компенсації витрат на опалення взимку 2021-22 рр. Це пояснюється тим, що, зазвичай, проживають такі сім'ї у квартирах чи будинках з великою площею, а отже, на їхнє обігрівання витрачається більше коштів.

Віталій Музиченко, представник Мінсоцполітики, нагадав українцям про порядок нарахування субсидій. Вони призначаються індивідуально кожному домогосподарству і залежать від доходів його членів, коштів, які витрачаються на оплату комунальних послуг, а також від поточних тарифів. Очевидно, чим менший дохід сім'ї і чим більша площа будівлі, де вона проживає, тим субсидія більша.

Протягом літнього сезону, коли немає витрат на опалення, у середньому українці отримували субсидію у розмірі 300-350 грн. Восени та взимку вона зростала до двох тис. грн. Хоча інколи, залежно від особливостей домогосподарств, ЖКП і тарифів, субсидія у особливих випадках складала від трьох до пяти тисяч грн. Цього ж року для багатодітних родин та дитбудинків сімейного типу компенсація буде ще більшою.

Щоб отримати субсидію, необхідно подати документи одним з трьох способів:

1) особисто звернутись або до Центрів надання адмінспослуг (ЦНАП), або до старости села, або до органу соцзахисту у районному населеному пункті,

2) надіслати поштою,

3) оформити через електронний сервіс на сайті Мінсоцполітики (інструкції, Е-сервіс).

Подаються два документи:

1) заява про надання субсидії, яку можна самостійно роздрукувати за посиланням;

2) декларація про доходи (див. посилання).

Щоб отримати субсидію у повному обсязі, потрібно незатягувати і рушати оформлювати документи прямо зараз! Термін, протягом якого відповідні комісії приймають рішення, — десять днів (див. посилання).

Минулого опалювального сезону в середньому 3,5 млн домогосподарств отримували субсидію для оплати комунальних послуг. Середня виплата становила 1050 грн. Всього державою було витрачено 24,2 млн грн.

Портал "Коментарі" раніше повідомляв про рішення Верховної Ради України щодо тарифів та субсидій у найближчому опалювальному сезоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини