Головна Новини Бізнес тарифи В Україні під загрозою зриву опалювальний сезон
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні під загрозою зриву опалювальний сезон

А якщо і почнеться - то з великими проблемами та боргами для підприємств теплокомуненерго

27 вересня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

В Україні вже починають готуватися до початку опалювального сезону. Однак, через високі ціни на газ, які виставляють постачальники для бюджетних установ — можуть виникнути проблеми. Про це повідомляє "Слово і Діло".

В Україні під загрозою зриву опалювальний сезон

Тариф на газ - фото з відкритих джерел

Як заявляє директор аналітичного центру Асоціації міст України Ярослав Рабошук, початок опалювального сезону під загрозою зриву, а якщо і почнеться, то з великими проблемами та боргами для підприємств.

"Опалювальний сезон почнеться, питання тільки, коли і як буде поставлятися газ. А поставлятися буде в борг, тому" Нафтогаз "відразу почне нараховувати штрафні санкції, пені", — зазначив Ярослав Рабошук.

Як стверджує Ярослав Рабошук, з підприємств будуть стягуватися кошти, які вони б могли направити на інші цілі.

"З підприємств будуть стягуватися ті кошти, які могли б бути скасовано, але і йшли б на інші цілі — хоча б на модернізацію котелень, щоб їх робота була ефективною і коефіцієнт корисної дії був близько 100%, а не 50%, як зараз. штрафи та пені, які "Нафтогаз" буде стягувати через суди, — це велика проблема теплокомуненерго", — пояснив директор аналітичного центру Асоціації міст України.

Зазначимо, що в Лисичанську через борги напередодні початку опалювального сезону від надання послуг опалення відключать 28 багатоквартирних будинків.

Також нагадаємо, що в Україні встановили вартість газу для побутових споживачів на рівні річного тарифу. Так, "Нафтогаз" для опалювального сезону 2021- 2022 підготував тариф у розмірі 7,96 за кубометр природного палива.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Кабмін сьогодні візьме на себе функції наглядової ради "Нафтогазу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини